11 °C, Budapest
11 °C
Budapest
Holnap
15°
Holnapután
19°
Vasárnap
21°
2024.04.25. csütörtök, Márk
filter.hu filter.hu

Orvosi esztétikai beavatkozások - mit érdemes tudni róluk?

Manapság, ha valaki nem elégedett a külsejével, számtalan lehetősége van arra, hogy megváltoztassa testének nem kedvelt részeit. A különféle kozmetikai kezelések és orvosi esztétikai beavatkozások által megszabadulhatunk az önbizalmunkat aláásó szépséghibáinktól, és akár éveket is fiatalodhatunk.

De melyiket milyen problémákra használják, és mit érdemes tudni róluk? Cikkünkben utánajártunk.

Mit jelent az “orvosi esztétikai” kifejezés?

A nevéből már kikövetkeztethető, hogy ezt a megnevezést azokra a beavatkozásokra használják, amelyeket kizárólag orvos végezhet, természetesen megfelelő képzettséggel és gyakorlattal. Ezeknél az eljárásoknál azonban nem egy betegség meggyógyítása a cél, hanem egy-egy esztétikai probléma (például ráncok) megszüntetése. 

A plasztikai műtétekkel ellentétben azonban itt nem történik sebészi beavatkozás, nem kell kórházba menni, és nincs lábadozási idő sem. Ebből adódik, hogy ezek az eljárások gyorsak, fájdalommentesek, és minimális kockázatokkal járnak. Ám mivel mégiscsak orvosi beavatkozásról van szó, ezért az előzetes konzultáció és a kezelés utáni kontrollvizsgálat is szükséges. 

De milyen orvosi esztétikai kezeléseket vehetünk igénybe? Nézzük meg a Helia-D Kozmetikai Szalon kínálatát.

Botox kezelés

Talán az egyik legszélesebb körben ismert eljárás, amiről szinte már mindenki hallott egyet s mást. A botox egy olyan anyag, amit a gyógyászatban eredetileg izomelváltozások okozta mozgászavarok kezelésére használtak, mára azonban a szépségiparban is kedvelt alapanyaggá vált. 

A bőrbe juttatva ugyanis a botox gyengíti az adott területen a mimikai izmok összehúzódásait, így a ráncok kisimulnak, a bőr fiatalosabb lesz. Plusz pozitív hatása, hogy az izzadást is mérsékli, nem véletlen, hogy ez az egyik legnépszerűbb beavatkozás. 

Hyaluronsavas ráncfeltöltés

A hyaluronsav szintén gyakran használt anyag a ráncok csökkentésére, és a bőr fiatalítására. Ráadásul közel sem csak a ráncok feltöltésére használható, ugyanis szakértő kezek által alkalmazva arcszobrászatra is alkalmas. Lehetővé válik a vékony ajkak dúsabbá varázsolása, de emellett használható a nyak, a dekoltázs, a kéz vagy akár a kar és a belső comb bőrének kezelésére is. 

A Profhilo pedig a hagyományos hyaluronsavas kezelés egy forradalmian új változata, amely magasabb koncentrációjú hatóanyagot tartalmaz, ezáltal még látványosabb lesz a változás. Az eredmény ráadásul a kezelést követően azonnal láthatóvá válik, a teljes hatás pedig két hónap elteltével alakul ki. 

Bio kollagén szálas kontúrozás

Elsősorban a laza, megereszkedett bőr emelésére és feszesítésére használják. A bőrbe juttatott vékony szálak megtámasztják a szöveteket és serkentik a kollagéntermelést. Ennek köszönhetően új kötőszövet képződik, mely a szálak lebomlása után is feszesen tartja a bőrt. Többszöri kezeléssel a hatás természetesen fokozható.

 

Test, lélek
Smink, haj, köröm
Test, lélek
Smink, haj, köröm
Test, lélek
Smink, haj, köröm
Test, lélek
Smink, haj, köröm
További anyagok