12 °C, Budapest
12 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Kedd
2023.12.09. szombat, Natália
filter.hu filter.hu

Hogyan kell tisztítani a hevítőkészülékeket?

Ha érdekel a hevítőkészülékek tisztán tartása, akkor minden bizonnyal már te is megváltál a hagyományos cigarettától és a heat-not-burn technológiát alkalmazod. Ezzel rengeteget teszel nem csak a saját, de a környezeted egészségéért is, hiszen megelőzöd a passzív dohányzást, valamint mindent, amivel a füstölés kárt okozhat.

Hevítőkészülékek

Ha már használod, akkor minden bizonnyal tisztában vagy azzal, hogy miért is szükséges lépés a hevítőkészülékek tisztítása. Amennyiben még csak tervezed, hogy kipróbálod, akkor pedig olvass tovább és tudd meg, hogy miért, hogyan és milyen rendszeresen kell takarítani a hevítőkészülékeket. 

Az egyik legfontosabb, hogy amikor csak lehetőség adódik, akkor mindig meg kell tisztítani a hevítőkészüléket. Ez nagyon lényeges, hiszen ez felel azért, hogy milyen élményt nyújt a hevítőrudak használata. Amíg tiszta, addig tökéletesen áramlik a hevítőrúd aromája, így kiélvezhetünk minden pillanatot, amit csak az élmény kínál. Amikor elkezd koszolódni, akkor érezhetően csökken az aroma érzete, és a szívás valamivel nehezebb lesz. 

Ilyenkor óhatatlanul is a használat során belekerülő dohány- vagy épp teadarabok azok, amik akadályozzák a tökéletes hatást, azaz megérett a készülék a tisztításra. Általában nem érdemes naponta tisztítani, de heti rendszerességgel már kell, mert így mindig tiszta és használatra kész marad a készülék. 

Hogyan tisztítsunk?

A tisztítás során érdemes minden esetben a hevítőkészülékkel egy csomagban lévő eszközöket használni, mivel azok nem tehetnek kárt benne. 

Az első lépés a tisztítás során, hogy semmiképp ne kezdjünk bele az átforrósodott készülék takarításába, hanem várjuk meg, míg lehűl. Ha már tuti jó, akkor finoman húzzuk le a capet. Ezután fordítsunk rajta egyet, majd finoman ütögessük meg, hogy távozzanak belőle a lerakódott darabok. Ezt követően a tisztítóeszközt helyettük a készülék hevítőpenge felőli végébe, majd óvatos, de határozott mozdulattal forgassuk meg egy-két alkalommal. Fontos, hogy ne igazgassuk és mozgassuk sem az eszközt vagy a készüléket addig, míg benne nincs teljesen a tisztító. Ha jól dolgoztunk, akkor egy újabb ütögetés mellett több lerakódott dohány vagy tea hullik majd ki belőle. 

Tisztítópálcika használata is javasolt, bár nélküle sem dől össze a világ. A legjobb, ha finoman behelyezzük, majd végighúzzuk mindenhol úgy, hogy ne érintsük a hevítőpengét, nehogy letörjük. A capet se hagyjuk ki a tisztításból, így óvatosan azt is töröljük át, hogy tökéletes legyen az összhatás.

Ha kipróbálnád a különböző hevítőrudakat, akkor mindenképp látogass el a Finom Füst webáruházba, hogy meglelhesd azt, ami számodra leginkább megfelel. Dohánytartalmú vagy épp nikotinmentes? Mindent megtalálsz, amire csak szükséged lehet a dohányzás egy kevésbé káros formájához!