11 °C, Budapest
11 °C
Budapest
Holnap
15°
Holnapután
19°
Vasárnap
21°
2024.04.25. csütörtök, Márk
filter.hu filter.hu

Kipróbáltuk a Biano újdonságát: A bútorkereső saját feltöltött kép alapján másodperceken belül felajánlotta az új terméket

A Biano bemutatta legújabb szolgáltatását, amely lehetővé teszi a bútorok és dekorációk kép alapján való keresését. Állítólag a hazai piacon elsőként teszi lehetővé az árak összehasonlítását az adott szegmensben. Úgy döntöttünk, hogy azonnal leteszteljük a szolgáltatást.

biano

A Miton befektetési csoporthoz tartozó bútor- és dekorációkereső úgy döntött, hogy megoldást talál arra helyzetre, amikor az ügyfelek több webáruházban is ugyanazokat a bútorokat látták különböző néven és áron. Összehasonlítani ezeket az ajánlatokat eddig csakis manuálisan lehetett, különböző webáruházak átböngészésével. „Míg például az elektronikát vagy kozmetikumokat egyszerűen összehasonlíthatjuk név vagy cikkszám alapján, addig a bútoroknál ilyen lehetőség nem áll rendelkezésünkre. Egyszerűen nem létezik egységes címkézési rendszer” - magyarázta Michael Zelinka, a Biano vezérigazgatója.

Michael Zelinka

Michael Zelinka, a Biano főnöke (Fotó: Biano)

Az új szolgáltatás igénybevételéhez elég feltölteni egy képernyőképet, termékfotót vagy - mint ahogy megtudtuk - a régi bútor fényképét. Maga a rendszer a mesterséges intelligencia segítségével több tucat különböző webáruházban kikeresi ugyanazokat vagy a hasonló termékeket. „Rendszerünk elemzi az egyes képeket, és valós termékeket képes hozzárendeli a Biano katalógusából. A vizuális keresést használó cégek többségével ellentétben, mi magunk fejlesztettük ki ezt a rendszert. Van egy fejlesztő csapatunk, amely a mesterséges intelligenciával foglalkozik, ennek köszönhetően az idei termékinnovációink nagy része az A.I.-t fogja érinteni. - mondta Zelinka.

Bútor összehasonlítás

Bútor összehasonlítás a Biano.hu által (Fotó: Biano)

Úgy döntöttünk, azonnal kipróbáljuk ezt az újdonságot. Meg kell jegyeznünk, hogy megbízhatóan működik. Bár a beolvasott pad állapota nem a legjobb és senki sem csodálkozna, ha nem kapnánk számunkra releváns ajánlatokat, mégsem ez lett az eredmény. Másodperceken belül 99 hasonló termékre kaptunk ajánlatot. Az egész művelet körülbelül fél percet vett igénybe, elég volt feltölteni a képet, majd megvárni az összehasonlítás eredményét.

bútor összehasonlító

Biano.hu bútor összehasonlító (Fotó: cikk szerzője)

A Biano ezt az újdonságát további innovációkkal kívánja támogatni. „Az emberek egyre gyakrabban vásárolnak online, az élelmiszerektől kezdve a nyaralásig. A bútorok vásárlásánál azonban megmaradt a régimódi módszer, és mi pontosan ezt szeretnénk megváltoztatni.” - mondta Zelinka.

A BIANO új weboldallal és videókampánnyal szeretné támogatni az új keresőt. A startup cég öt éve indult el, ma már jelen van Romániában, Szlovákiában, Hollandiában, Csehországban, Brazíliában és Magyarországon.

Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
További anyagok