14 °C, Budapest
14 °C
Budapest
Holnap
18°
Holnapután
18°
Szerda
19°
2022.10.02. , Petra
filter.hu filter.hu

5 praktikus tipp fiúszobák berendezéséhez

Talán igaz, talán nem, hogy a fiúk rendetlenek, fiús anyukák biztosan tudnának erről mesélni, most nekik mutatunk öt praktikus tippet, hogy a srácok szobája mindig vagány benyomást keltsen. Szem előtt tartva, hogy jól érezze benne magát lakója is, és a szülők is elégedettek legyenek a látvánnyal.

Rend a lelke, vagy mégsem? 

Érdemes készülni arra, amikor a fiúk korukból adódóan vagy iskolai elfoglaltságuk miatt kevésbé figyelnek, hogy mindig minden tökéletes rend legyen az ágyon, polcokon. Kisgyerekkortól jó szolgálatot tesznek a nagyobb méretű, egységes kinézetű tárolórekeszek. Elnyelik a játékokat, a sportholmit, a hobbieszközöket, elfedve azt is, ha csak hanyag bedobálásra jut idő. A tárolók legyenek egyforma stílusúak, anyagban, színben harmonizálva a szoba berendezésével.

díszpárna

Sokat segíthet a rend fenntartásában egy klassz ágytakaró, ami akkor is jól mutat, ha az ágyazás nem sikerült tökéletesen. 

Színek a kéken túl

A fiúkhoz pici baba kortól a kék színt társítják, ami rendben is van, mert számtalan csodás árnyalattal bír. Azonban, ha a ruházkodáson túl a gyerekszoba berendezésében is ez a szín dominál, akkor könnyen egysíkúvá válik. Ha a gyermek már hangot ad annak, hogy neki mi tetszik, mesél a kedvenc színeiről, figyeljünk rá, ha szükséges, cseréljünk néhány párnahuzatot ezekre a színekre. 

Ajánlott olyat választani, ami még nem túl impulzív, de segíti a színekkel való ismerkedést. Ha többnyire semleges árnyalatok vannak a berendezésben, akkor egy-egy darab bátran lehet attól eltérő. 

Szuper ötlet például a szivárvány színeit egymás mellé válogatni az egyszínű párnák segítségével. Miközben a gyerek megtanulja a színek sorrendjét, észre sem veszi, hogy közben halad a rendrakás. 

Kedvencek a szoba kiegészítőin is

A kedvenc rajzfilmhősök sem maradhatnak ki egy fiúszobából. Az ágyneműk mellett kerüljön néhány mesefigurás párna a játszósarokba is. Mivel a mesehősök gyorsan váltják egymást, ezekkel a lakberendezési kiegészítőkkel lehet a legkönnyebben áthidalni a változtatásokat. Néhány párna- vagy takarócsere, egy-két új kép a falon, és máris megújul a szoba hangulata. 

Jó, ha van játszósarok

Minden gyerek imád a földön játszani, ezért legyen kényelmes és könnyen tisztítható szőnyeg a szobában. Legjobb, ha egy sarkot lehet berendezni, ahol szívesen játszanak. Kerüljenek ide díszpárnák is, amivel körbevéve magukat pihenni tudnak vagy kedvenc könyvüket olvasni. Ha barátok érkeznek, előbb-utóbb kicsi lesz az asztal a közös játékhoz, a játszósarok berendezésével érdemes erre is figyelni, legyen hely hason fekve társasozni vagy várat építeni. 

Több kisebb bútor, nagyobb rugalmasság

Nagyobb bútordarabok beszerzése helyett érdemes több, kisebb, könnyen mozgatható tárolóegységet választani. Ezeket az életkor alakulásával könnyebb lesz a szükséges funkciókhoz igazítani. A ruha tárolásra fiókos komódot érdemes választani.

Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
További anyagok