7 °C, Budapest
7 °C
Budapest
Holnap
16°
Holnapután
Péntek
20°
2024.04.23. kedd, Béla
filter.hu filter.hu

A kocsibejáró megvilágításának a korszerű megoldásai

Ebben a bejegyzésben a kocsibejáró megvilágítása kapcsán adunk néhány praktikus tippet. Szó lesz róla, hogy egyáltalán miért érdemes erre külön figyelmet fordítani, milyen fényforrások és lámpatestek alkalmazása javasolt, illetve milyen szempontokra tanácsos odafigyelni a kialakításnál. A cikk remélhetőleg segítséget nyújt abban, hogy mostantól a kocsibejáró használata kényelmesen és biztonságosan történjen.

Ezért fontos korszerű módon megoldani a kocsibeálló megvilágítását

Habár kivétel nélkül minden egyes autó el van látva első és hátsó világítással, ettől függetlenül koromsötétben mégsem egy leányálom beállni az autónkkal esténként. Nem beszélve arról, hogy mi lesz azután, hogy leparkoltunk és kiszálltunk az autóból.

kocsibeálló megvilágítás

Úgyhogy ma már egyértelműen elvárható, hogy a kocsibejáró legyen ellátva a megfelelő minőségű fényforrásokkal. Mindezt olyan kivitelben, hogy az esténként, éjszaka vagy kora hajnalban kivitelezett beállás a maximális kényelem és biztonság mellett történhessen meg.

Hogyan érdemes elhelyezni a kocsibejáró megvilágításához alkalmazott lámpatesteket?

A legfontosabb szempont az, hogy az autó útvonalát teljes mértékben meg tudjuk világítani. Vagyis a kialakításnál azt célszerű modellezni, miként is történik meg a tolatás, a parkolás vagy pedig a szimpla beállás az autóval esténként.

No és persze az sem mindegy, hogy mi történik a beparkolást követően. Vagyis optimális esetben a lámpatestek a kocsibeálló és a bejárat közötti gyalogos útvonalat is kellőképpen megvilágítják a számunkra.

Ennek köszönhetően nem lesz majd arra szükség, hogy a telefonunkkal világítva botorkáljunk majd be a házba, kész kalandpályává változtatva a környezetünket. A kocsibejáró világítása a praktikum miatt rendszerint magasabban kap helyet egyébként, így is azt segítve elő, hogy a felszerelt lámpatestek lehetőség szerint minél nagyobb területet pásztázzanak.

Néhány haladó megoldás a kocsibeálló modern és praktikus megvilágításához

Beszéltünk már a kocsibejáró megvilágításának fontosságáról, illetve az elhelyezésről. Legalább ennyire fontos viszont az is, hogy pontosan milyen fényforrásokkal ellátott lámpákat alkalmazunk. Ha a működtetést gazdaságosan, és minél hosszabb várható élettartammal szeretnénk megvalósítani, akkor elsősorban a LED változatok alkalmazásában célszerű gondolkodni.

A kültéri LED lámpák ugyanis költséghatékonyan működnek, minőségi fényt bocsátanak ki, miközben a várható élettartamuk is meglepően hosszú. Ha pedig mozgásérzékelővel ellátott modelleket használunk, azzal még többet nyerhetünk.

Ennek köszönhetően ugyanis az autó közeledtét érzékelve a lámpatestek automatikusan felkapcsolnak. Nekünk tehát semmi más dolgunk nem lesz, mint kényelmesen beparkolni a megszokott helyünkre, a lámpakapcsoló keresgélését akár nyugodtan el is felejthetjük.