10 °C, Budapest
10 °C
Budapest
Holnap
15°
Holnapután
19°
Vasárnap
21°
2024.04.25. csütörtök, Márk
filter.hu filter.hu

A cumik és rágókák varázsa

Kedves anyukák és leendő anyukák! Ha eddig nem lett volna ez tény a fejetekben, a cumik és a rágókák igazán apró, de annál hasznosabb kiegészítők. Megkönnyítik az esti altatást, a délutáni séták alkalmával is hamarabb szundít el a kicsi, a nyűgös napokon pedig gyakorlatilag minden anyuka, apuka, nagymama és nagypapa idegszálait képesek megvédeni.

A következőkben megtudhatod a legfontosabb tudnivalókat a cumikról és rágókákról, kapsz néhány tippet, hogy miként ballagjon ki a gyermek életéből a cumi, amikor már nincs rá szükség, illetve plusz tanácsokat a témában.

cumik és rágókák

Mikor van szükség cumikra és rágókákra?

Mielőtt mélyebben beleásnánk magunkat a cumik és rágókák megnyugtató világába, érdemes tisztázni, hogy a két eszköz nem ugyanaz, így feladatuk is egészen eltérő. Igaz, a kicsi mind a kettőt a szájába veszi, ám ott a cuminak egészen más dolga van, mint a rágókáknak. 

Mi a célja tehát a rágókának? Ezeket a nagyobbacska gyekőcöknek találták ki, eredetileg azért, hogy a fognövekedés fárasztó, nehéz, fájdalmas időszakát egy kicsit meg lehessen könnyíteni. Ha a rágókákat a hűtőben tároljátok egy ideig, akkor annak a kellemes hűvössége igazi felüdülés lesz a kicsi begyulladt ínyének. Ez persze csak akkor működőképes módszer, ha a rágóka jó minőségű! Amikor pedig már kibújtak a fogacskák, a rágókákat akkor is szeretettel fogja használni a kicsi.

Na és mi a helyzet a cumival? 

A cumikat már újszülöttkortól érdemes használni. Drága anyukák, azt azonban ne felejtsétek el, hogy hiába tűnik zseniális módszernek a cumi, ha a kicsi nem szereti. Nem szabad erőltetni, vannak babák, akik egyszerűen nem szeretnek cumizni, vagy csak később, idősebb korban szoknak rá. A különböző korú babákhoz más-más cumit kell választani! Fontos, hogy ezek a kiegészítők megfeleljenek az EU és az USA szabványainak is, érdemes olyat választani, amelynek tárolója is van.

A széles választékból igazán nehéz választani, hiszen a sok szín, minta mind ugyanolyan kedves, édes, ráadásul feladatukat ugyanúgy ellátják. Éppen ezért csak rajtatok áll, milyen cumit adtok a kicsi szájába.

Nagyon fontos az is, hogy a gyermek ne csak ezzel tudja magát megnyugtatni. Igen, a cumik pillanatok alatt képesek erre, ám ha csak ezzel tudják elérni ezt az állapotot, sajnos később szinte lehetetlen lesz tőlük elvenni. Mi azt tanácsoljuk, hogy a cuminak is célja legyen, ahogy a cumisüvegnek is van. Alváskor, a kocsiban és a babakocsiban kerüljön csak elő, nappal, amikor játék van vagy fürdetéskor teljesen felesleges a jelenléte.

A Cumitündér segítsége

A Cumitündér egy varázslatos kis lény, akinek a segítségével - majd ha itt van az idő -, gyermeked könnyebben elszakad szerett cumijaitól. Gyűjtsétek őket össze, a kicsinek pedig mondjátok meg, hogy az ő cumijaira is szükségük van a tündérbabáknak, akiknek elviszi a Cumitündér. Cserébe pedig hagyjon valami meglepetést, pl. egy új plüsst, ami majd megnyugtatja őt éjszaka.

 

Játékok, ruhák, eszközök
Babás dolgok
Játékok, ruhák, eszközök
Babás dolgok
Játékok, ruhák, eszközök
Babás dolgok
Játékok, ruhák, eszközök
Babás dolgok
További anyagok