18 °C, Budapest
18 °C
Budapest
Holnap
17°
Holnapután
18°
Szombat
11°
2023.10.04. szerda, Ferenc
filter.hu filter.hu

Csigavér és forró nyár – tábor ajánló

Hogyan foglald le gyermekedet értelmesen idén nyáron is? Olvasd el, milyen lehetőségek közül választhat a PEOPLE TEAM táborában!

A koronavírus-járvány lelassította tempónkat: üzletek zártak be, szakmák kerültek parkolópályára, intézmények szüneteltették működésüket hónapokig. Most, hogy a kötelező óvintézkedések mellett újrakezdődött az élet, sok szülő nem tudja, milyen értelmes programot tudna nyújtani iskolás gyermekének – főleg, hogy a többség a kivehető szabadságkeretének is búcsút intett az elmúlt hetekben. Szerencsére a forró nyári időszakot nem kell a négy fal közé zárva tölteniük a fiataloknak, a PEOPLE TEAM 30. éve szervez táborokat a 7–17 éves korosztály tagjainak. A klasszikusnak nevezhető sport- és angol nyelvi foglalkozásokért nem rajongó kisiskolások számára különösen ajánlható a játéktábor, ahol érdekes feladványok megoldása által fejleszthetik képességeiket.

gyerektábor

Játszani kell

Ideális esetben a gyermekkor önfeledten telik: ki kell élvezni, végig kell játszani. A szerepjátékok felkészítenek a „nagyok világára”. Nem szabad siettetni a felnőtté válás folyamatát, mert az elvesztegetett ifjúság időszaka nem tér vissza. Egy idős óvónő nyilatkozta egyszer: „A jó játék olyan, amit szét lehet szedni darabokra, majd abból létrehozni valami újat. A mai gyerekek már nem feltétlenül tudnak játszani, sokszor azt várják, hogy szórakoztassák őket; ha ez nincs, unatkoznak.”

 

Ezt tudja a PEOPLE TEAM

A PT új generációs táboraiban nincsenek sem indokolatlanul használt kütyük, sem bohóckodó felnőttek, a diákok mégis észrevétlenül fejlődnek. A JÁTÉK + KALAND szekción belül lehet társasozni, legózni, fejtörőkön gondolkodni, a nagyobbak pedig egy szabadulószobában kaphatják meg a vágyott adrenalinlöketet. Habár a tematikus foglalkozások napközben zajlanak, semmi sem kötelező, illetve minden választható. Szabad az átjárás a témák között, az oktatók és a mókusok pedig segítenek az elakadt táborlakóknak. Az unatkozás egyszerűen kizárt. A napközis mellett ottalvós változat is bejelölhető, így a hét végére a gyerekek szinte családtagokként tekintenek társaikra – sokan minden nyáron visszajárnak Kecskemétre. A táborozás maga is egy nagy kaland, a játékhoz hasonlóan javítja a társas kapcsolatokat, erősíti a motivációt, és olyan élményt nyújt, amely beépül a személyiségbe. A PT 2020 nyarán három turnusban, a július végi-augusztus eleji időszakban várja a kikapcsolódni és feltöltődni vágyó fiatalokat. Vigyázat, függőséget okoz!