15 °C, Budapest
15 °C
Budapest
Holnap
11°
Holnapután
13°
Péntek
14°
2024.03.05. kedd, Adorján
filter.hu filter.hu

Melyek jelenleg a legjobb porszívók a piacon?

Kis méretek, autonóm irányítás, kezelés igénye nélkül. Pontosan ilyenek ezek az innovatív készülékek, amelyek megkönnyítik a takarítást, időt takarítanak meg számunkra és képesek naponta fenntartani a rendet a lakásunkban. Önnek is elnyerte a tetszését a robotporszívó és képes számára helyet találni az otthonában?

A technológiák fejlődése a porszívók szegmensét sem kerüli el az autonóm porszívók rajongói nagy örömére. A robotporszívók ugyanis teljesen önállóak és jelenleg ezeket tarthatjuk a legjobbaknak a piacon fellelhető porszívók közül, ezért várhatóan közülük kerül ki majd a legjobb porszívó 2020 cím viselője is. Ha a választásnál egyelőre még Ön is bizonytalan, tekintse meg, hogy mi minden szolgál a javukra, amit még az is megerősít, hogy a számuk a háztartásokban egyre jobban növekszik.

robotporszívó

Navigálási képesség a helyiségben

Ezeknek az innovatív készülékeknek a legmagasabb osztályba tartozó darabjai infravörös szenzorokkal felszereltek, amelyek pásztázzák a robot porszívó környezetét és feltérképezik az egész helyiséget, ami lehetővé teszi számukra, hogy ütközések nélkül közlekedjenek a belső terekben. Navigáció nélküli olcsóbb változatok is léteznek belőlük, amelyek azonban ütközőkkel és szenzorokkal vannak felszerelve. Ezek az olcsóbb változatok pl. a fallal történő ütközés után más irányba folytatják az útjukat. A navigációval felszerelt modellekkel szemben - amelyek képesek feltérképezni az egész helyiséget és annak minden részletét felporszívózzák - ezek az alternatív készülékek a takarítás tekintetében valamelyest kisebb mértékben fedik le a helyiséget.   

Paraméterek- és padlótípus szerinti választás

Már régen elavult az állítás, mely szerint a robot porszívók nem képesek kitakarítani a szőnyegeket. Ez a képesség mindig az adott modelltől függ és jelen időben találhatunk olyan típusokat, amelyek játszva kitakarítják a rövid szálú szőnyegeket. Az alapvető modelleket azonban főleg a padlócsempe, parketta vagy linóleum tisztítására használják, de egyes típusoknak a vizes tisztítás sem okoz gondot. A tisztítás elve leggyakrabban a forgó keféken alapul, azonban a robotporszívóknak olyan változatai is jelen vannak a piacon, amelyek felszívják a szennyeződéseket. A választásnál ne feledkezzen meg arról, hogy több paramétert is érdemes megvizsgálni. A szerkezet jobb minőségének köszönhetően a készülék jobban szigetelt, az alacsony energiafelvétel energiát takarít meg, míg a nagy szívó teljesítmény hosszabb működést tesz lehetővé.

Gondtalan porszívózás

Ezek a készülékek feltölthető akkumulátor segítségével működnek, amelynek a kapacitását szintén érdemes figyelembe venni a vásárlásnál. A jelenlegi piacon általában olyan modelleket találunk, amelyek egy feltöltéssel csaknem egy óráig működnek, de a nagyobb kapacitásúak akár 4 óráig is képesek működni a feltöltést követően.  A porszívó választásánál ne feledje figyelembe venni a takarítandó helyiségek méreteit. A választáshoz ihletet találhat a Rankito.hu weboldalon, ahol számos hasznos értékelést olvashat. A robot porszívó időt takarít meg Önnek, csökkenti a takarítási gondjait és növeli a lakhatási szintet. Itt az ideje, hogy Ön is felszerelje a háztartását ezzel a hasznos segítőtárssal.

A fotó forrása:

Proxima Studio / Shutterstock.com

Eszközök
Szoftverek
Eszközök
Szoftverek
Eszközök
Szoftverek
Eszközök
Szoftverek
További anyagok