12 °C, Budapest
12 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Kedd
2023.12.09. szombat, Natália
filter.hu filter.hu

Milyen eszközökre van szüksége egy újonnan induló építőipari cégnek?

Bár az építőipar lendületesen fejlődik, egyre több szakember dönt úgy, hogy Magyarország helyett külföldön próbál szerencsét.

A 2019-es adatok szerint több, mint 30.000. magyar építőipari szakember dolgozik a környező országokban. Építkezések azonban töretlen számmal akadnak itthon is, és bár az ágazat teljesítménye továbbra is jó ütemben növekszik, itthon munkaerőhiány van: a korrekt és hozzáértő szakember kincset ér – és ezt ők is tudják.

Vállalkozni azonban mindig nagy rizikó, az építőiparban vállalkozást indítani pedig alapos, gondos körültekintést igényel. A megbízható, korrekt, lelkiismeretes szakembereken kívül a vállalkozás elindításához szükség lesz rengeteg eszköze, melyek legegyszerűbben építőipari eszköz webshopból szerezhetőek be.

Milyen eszközökre van szüksége egy újonnan induló építőipari cégnek?

1.Állványok

Az állványok és a különböző gurulóállványok minden építkezés alapkellékei közé tartoznak, a magasban történő munkálatok elképzelhetetlenek nélkülük. Minden olyan magasban történő munkavégzéshez, mely folyamatos mozgást igényel gurulóállványt használunk.

2. Létrák: csuklós létrák, állólétrák, támasztólétrák, szakipari létrák

A különböző létrák szintén elengedhetetlen eszközei az építőipari vállalkozásoknak. Mivel mind az állványok, mind a létrák minőségén múlik a rajtuk dolgozók biztonsága, így ezeken a felszereléseken nem szabad spórolnunk.

3. Szerszámgépek

Az építőipari cégek kínálatában ideális esetben szerszámgépek egész garmadája található meg: különböző kalapácsok, fúró- és csavarozógépek, ütvefúrók, csiszolók, fűrészek, szalagfűrészek, gyaluk, darabolók, hőlégfúvók, gérvágók, és így tovább. Ezeknek a beszerzése bizony tetemes összegre rúg, hiszen a jó minőségű, tartós, profi és megfelelő biztonsági tanúsítvánnyal rendelkező eszközök elengedhetetlenek egy hosszú távon is működni tervező cégnél.

4. Fellépők és szerelődobogók

Segítségükkel lehetővé válik kényelmesen, biztonságosan ellátni az adott feladatot akkor is, ha ezt kicsit magasabban szükséges megtenni. A fellépők és különböző szerelődobogók általában alumíniumból készülnek és biztonsági okokból csúszásmentes fellépő felülettel rendelkeznek.

5. Hegesztőgépek

A hegesztőgépeknek két változata ismert: a transzformátoros és az invertes. Bár ez utóbbi drágább, ezért egyszeri, nagyobb beruházást igényel, mégis egyszerű használatuknak, könnyű súlyuknak és nagyobb hatásfokuknak köszönhetően az invertes hegesztőgépek örvendenek nagyobb népszerűségnek.

6. Betonozási alapkellékek: betonmarók, betoncsiszolók, betonlehúzók és betonsimítók

A sort pedig a végtelenségig lehetne folytatni. Döngölők, professzionális porszívók, polisztirolvágók… az építőipari beruházásokra hatványozottan igaz, hogy elindításukhoz hatalmas kezdőtőke szükséges, mely szerencsés esetben, hozzáértő munkaerővel és profi felszereléssel akár belátható időn belül megtérülhet.