12 °C, Budapest
12 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Kedd
2023.12.09. szombat, Natália
filter.hu filter.hu

Belekóstolás a méhpempőbe

Rengeteget olvashatunk a méhpempőről, a jótékony hatásairól, az alkalmazásáról. Napról-napra többen tapasztalják meg, hogy biológiailag aktív összetevői miként hatnak az öregedés ellen, hogyan táplálják az arcbőrt, segítenek az aknék és pattanások kezelésében, de hatékonyan alkalmazzák a családalapítás előtt álló párok is, hiszen a termékenységet fokozó hatása kiemelkedő.

A külsőleges alkalmazása nem bonyolult, általában valamilyen kozmetikumba - arckrémbe vagy testápolóba - keverve, vagy más alapanyagokkal - például mézzel, olívaolajja, kamillával, tejjel stb. - vegyítve pakolásként használhatjuk.

Kevesebb szó esik azonban arról, hogyan alkalmazzuk belsőleg. Ezt szeretnénk most bemutatni.

Hogyan célszerű fogyasztani a méhpempőt?

A méhpempő leginkább úgy fejti ki hatását, ha hagyjuk, hogy nyelvünk alól lassan felszívódjon. Ez annyit jelent, hogy nyelvünk alatt tartjuk, míg ott elolvad, majd szép lassan felszívódik. Nem kell megijedni, közben természetesen lenyeljük egy részét, de lehetőleg minél kevesebbet igyekezzünk így fogyasztani belőle. A lényege az, hogy a nyelv alatt tartott méhpempőből a felszívódó anyagok egy része az itt található vékony nyálkahártyán és hajszálereken keresztül nagyon rövid úton jut a szervezetbe, míg a lenyelt tápanyagok az emésztőrendszeren keresztül lassabban jutnak el ugyanoda, így hatásuk is lassabban alakul ki.

A méhpempő íze is szokatlan lehet, sokan azt gondolják, hogy a mézhez hasonlóan édes lesz, azonban ennek pont az ellenkezője igaz. Enyhén savanykás, kesernyés, de íze nem mindig pontosan ugyanolyan, hiszen összetétele függ a “betakarítás” helyétől is, illetve, hogy az adott területen milyen virágfajták vannak, ahol a méhek a virágport begyűjtötték. Pár nap alatt megszokható az íze, és az emberek sokszor még kívánják is, akik rendszeresen “szedik”, hiszen szervezetük érzi és jelzi, hogy szüksége van a jótékony hatására.

Akinek a gyomra érzékenyebb, esetleg szenvednek a gyomorsavtól, azok mézzel keverve fogyasszák. Ugyanez megoldást jelenthet azok számára is, akik a kesernyés íz miatt ódzkodnak a kipróbálásától. A méz kiváló tartósító is, így ez is döntő ok lehet, ha alkalmazzuk a vegyítést.

Fontos, hogy 470 g tiszta mézhez 30 g méhpempőt keverjünk, ebből reggelente éhgyomorra ajánlott fogyasztani egy kiskanállal.

Fontos információk a fogyasztással kapcsolatban

Csak 100%-ban tiszta méhpempőt vásároljunk, mint a Mannavita által forgalmazott termékek, és tartsuk azt mindig a hűtőszekrényben!

A magas vérnyomásban szenvedők, illetve azok, akiknél fennáll az allergiás reakció kialakulásának veszélye, nagyon kis adagban próbálják ki először!

A méhpempő fogyasztásakor sem túladagolástól, sem mellékhatásoktól nem kell tartanunk!

Más tablettákkal vagy egyéb orvosi készítményekkel együtt is alkalmazható, segíti azok felszívódását, így hatásukat is javítja!

Mozogni kell!
Kellékek, étrend
Mozogni kell!
Kellékek, étrend
Mozogni kell!
Kellékek, étrend
Mozogni kell!
Kellékek, étrend
További anyagok