11 °C, Budapest
11 °C
Budapest
Holnap
15°
Holnapután
19°
Vasárnap
21°
2024.04.25. csütörtök, Márk
filter.hu filter.hu

Legyünk biztonságban a panelban is!

Ne csak álom legyen! Könnyen tudunk tenni is érte! Amikor azt gondoljuk, hogy egy panelban biztonságban vagyunk, mert ott a lépcsőházba úgyse jutnak be a betörők, akkor lehet, hogy még nem is láttunk lépcsőházat közelről…

Sajnos a lépcsőházak nagy veszélynek vannak kitéve, mert a postásoknak is megvan a többféle módszere, hogyan jut be: becsönget valakihez, tudja a kódot, valaki éppen jön vagy megy, és beengedi… Ha csönget, lehet ő akárki (postás vagy betörő), nem tudhatjuk, kit engedünk be.

Sajnos a mai érdektelenségben sokan munkába rohanva meg sem kérdezik attól, aki éppen be akar jönni, hogy kit keres! Így nem is lehetne könnyebb dolga az illetéktelennek bejutni a lépcsőházba! Ezért fontos a lakásajtónk alapos megválasztása!

Hogy tényleg biztonságban legyünk!

Ha magasan lakunk, akkor az ablakokon és erkélyen tényleg nem kell aggódnunk, de ott a bejárati ajtó! A régi hagyományos bejárati ajtóval, szinte kitesszük a kirakatba, hogy tessék ide bejönni, itt nincs akadály. Akár nyitva is hagyhatjuk az ajtót egy felirattal: „Tessék ide betörni!” Ezt szerintem senki nem szeretné, ezért ha még ilyen ajtaja van, gyorsan nézzen utána, hogyan tudná a leghatékonyabban lecserélni biztonsági ajtóra a bejárati ajtót!

Mielőtt azt gondolná, hogy a biztonsági ajtó biztos nagyon drága, akkor gondoljunk át pár dolgot. Mit csinálnánk, ha betörnének? Lehet, hogy fizet a biztosító, és anyagi kár szerencsés esetben nem keletkezik egy jó biztosításnak köszönhetően, de ott a lelki kár… Eltűnik a laptop az összes családi fotóval… Áttúrják a ruháinkat, a fehérneműink között kutatva…

Jobban belegondolva, semmi nem lehet túl drága ahhoz, hogy biztonságban legyünk! Ha pedig ez még további előnyöket is tartogat számunkra, akkor tényleg nem kérdés a biztonsági ajtó vásárlása.

A biztonság mellett hő-, szag- és zajszigetelő!

Ha már a panelról beszélünk, akkor azt is jó átgondolni, hogy senki nem szereti feleslegesen a lépcsőházat fűteni. Vagy amikor megyünk haza vasárnap délelőtt, és már tudjuk, hogy Mariska néni megint rántott húst készít az unokáknak. Árad ki a rántott hús szaga, és délben már a lakásból halljuk, ahogy rohannak az unokák a lépcsőházban egymást kergetve.

Ezeket is elkerülhetjük egy minőségi biztonsági ajtóval, amellett, hogy a betörők dolgát megnehezítve, illetéktelenek nem jutnak be hozzánk, nem ereszti ki a hőt, így a fűtésünk bent marad a lakásban. Akár a radiátorokat is lejjebb tudjuk majd tekerni. Senki nem fogja tudni, hogy mit főzünk, sütünk, hiszen az illatok bent maradnak nálunk, és a lépcsőházban terjengő szagok sem jönnek be hozzánk! Vasárnap délután pedig, ha szeretnénk lepihenni, nem kell arra ébredni, hogy Mariska néni unokái versenyeznek lefelé a lépcsőházban, ugyanis ebből semmit nem fogunk hallani!

Ha még nincs biztonsági ajtaja a lakásán, akkor itt az ideje utána járni a lehetőségeknek, és mielőbb lecserélni!

Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
További anyagok