18 °C, Budapest
18 °C
Budapest
Holnap
17°
Holnapután
18°
Szombat
11°
2023.10.04. szerda, Ferenc
filter.hu filter.hu

Filterezz! Az 5 legjobb ingyenes mobil alkalmazás képszerkesztéshez

Készítettél egy szuper képet, de ráférne még egy kis tuning? Tetszik a pillanat, de borzalmasak a fényviszonyok? Az utómunka rengeteget tud dobni a képeken, sőt akár meg is menthet egy elrontott képet. A profi, drága programok mellett ma már rengeteg ingyenes alkalmazás is elérhető, amivel feldobhatod vagy éppen kijavíthatod a képeidet.

Sőt, túl sok is van, ezért nehéz választani közülük Ihász Ingrid profi fotós ajánl most öt olyat, amit érdemes telepíteni a telefonodra

A Snapseed egy szuper képszerkesztő alkalmazás, amivel alap korrekciókat és komolyabb utómunkát egyaránt lehet végezni. Van lehetőség például helyi korrekciókra, bizonyos elemek eltüntetésére, portré retusra, dupla expozícióra stb. Lehet dolgozni görbékkel is, amikben rengeteg lehetőség rejlik, érdemes kipróbálni. A különböző stílusokat, effekteket lehet finomhangolni. Az alkalmazott beállításokat el is lehet menteni, és utána más képeken alkalmazni.

Snapseed előtte-utána

Egy közelebbi portrénál, szelfinél már jól jöhet egy kifejezetten arc retusálásra szolgáló alkalmazás. A Facetune-nal néhány tapintással fehérebb fogat és simább bőrt lehet varázsolni, segít eltüntetni a pattanásokat. Arra is alkalmas, hogy korrigáld a formákat, például a torzítást, amit az okoz, hogy túl közelről fényképezel. Persze érdemes odafigyelni, hogy ne ess túlzásba a retussal.

Facetune előtte-utána

Ha mindez nem elég, akkor egy teljes sminkkel is felturbózhatod a képedet a Perfect365 alkalmazás segítségével. Az appban egyedileg is állíthatod a smink egyes elemeit, szemfestékeket, tusvonalakat, rúzsokat, de arra is van lehetőség, hogy sminkesek által előre elkészített megjelenéseket próbálj ki egyetlen kattintással. A sminkek erősségét is lehet állítani, ha soknak találod az alapbeállítást. Az alkalmazásban ajánlott termékek is szerepelnek, sőt esetenként videó is elérhető, hogy a valóságban hogyan kell elkészíteni az adott sminket lépésről lépésre.

Perfect365 előtte-utána

A MIX szintén egy lehetőségekben gazdag képszerkesztő alkalmazás, amivel másodpercek alatt feldobhatod a képeidet. Rengeteg ingyenes szűrőt tartalmaz, de elérhetők benne a klasszikus képszerkesztő eszközök is. Vannak benne a képre tehető effektek is, például esőcseppek, napsugarak és egyéb fényhatások, illetve ceruzarajz, festmény, képregény stb. hatású művészi szűrők is. Az egyedileg létrehozott szűrők ebben az alkalmazásban is elmenthetők.

MIX előtte-utána

A Vimage segítségével ún. cinemagráfot készíthetsz, azaz olyan képet, amelyen valamilyen részlet látványosan mozog. Az alkalmazásban rengeteg effekt érhető el, lepkék, madarak, gőzölgő kávé, csöpögő eső, napsütés, szivárvány és még sorolhatnám.  Ez az alkalmazás egyébként magyar fejlesztés és díjakat is nyert az elmúlt években.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Mára nem egy képszerkesztést hoztam nektek, hanem a figyelmetekbe ajánlok egy szuper kis ingyenes alkalmazást, amivel ún. cinemagráfot készíthettek. Olyan képet, ahol valamilyen részlet látványosan mozog. Erre a képre egy pillangót tettem, de lehet például gőzölgő kávét, csöpögő esőt, szivárványt és számos egyéb effektet is elhelyezni. Ez az alkalmazás egyébként magyar fejlesztés és díjakat is nyert az elmúlt években. Vimage néven találjátok meg az alkalmazásboltokban, az ingyenesen használható verziója is szuper, próbáljátok ki! #fotótippek #utómunka #vimage #editing #képszerkesztés #cinemagraf #cinemagraph #retusálás #gyerekfotó #budapest #hungary #magyarig #magyarinsta #mik #ikozosseghungary #instahun #nikon #nikonvagyok #dreamworldphotohu #anyavagyok #cameramama #momswithcameras #momtogs #instaphoto #picoftheday #photography #familyphotography #portrait #kidsphotography #thekidsuniverse

DreamWorld Photography (@dreamworldphotohu) által megosztott bejegyzés,

Ha szeretnél hasznos tippeket kapni fotózáshoz és utómunkához, akkor kövess az Instagramon (@dreamwordlphotohu)! Minden héten szerkesztek egy képet is lépésről lépésre, kizárólag ingyenes alkalmazások segítségével.


Ihász Ingrid, Dreamworld Photography, potré fotozás, lifestyle gyerek- és családi fotozás

További érdekes fotós témájú cikkek lentebb!
Profik
Vérbeli amatőrök
Profik
Vérbeli amatőrök
Profik
Vérbeli amatőrök
Profik
Vérbeli amatőrök
További anyagok