15 °C, Budapest
15 °C
Budapest
Holnap
15°
Holnapután
19°
Vasárnap
21°
2024.04.25. csütörtök, Márk
filter.hu filter.hu

Audi kormánymű felújítás, javítás, és megelőzés

Az Audi kormányművekről általánosságban elmondható, hogy nem romlanak el gyakran, mivel kifejezetten strapabíróak. Azonban egyedi, sajátos jellegzetességeik miatt nem minden cég tud megbírkózni a javításukkal. A kormányművek felújítási és javítási munkálatainak elvégzésére több szervizt is teszteltünk.

A dobogó első helyén a szervokormanyjavitas.hu végzett. A cég a piacon lévő más szervizeket megelőzve, kiváló szakismeretük és ár-érték arányuk miatt a legjobb a piacon.

A hibákról

A kormánymű felújítás sosem egy olcsó dolog. Anyagi megfontolásból a kormánymű javítás is elhalasztható addig, amíg az nem folyik. Ez a leggyakoribb kormánymű hiba, melyet a tömítetlenség okoz. Ilyenkor a szervo odalesz, a gépjármű ugyan még nem balesetveszélyes, csak erősebb kéz kell, hogy kordában tartsuk. Hosszú távon nem jó megoldás a felújítást a folyamatos olaj utántöltögetéssel elodázni. A folyamatos olaj utántöltéssel elérhetjük azt, hogy kormányművünk javíthatatlanná válik. A szerviz így lényegesen nagyobb költséget fog jelenteni.

Másik tipikus eset, ha szorulást vagy nagyobb holtjátékot érzünk vezetés közben. Ebben az esetben a szerviz megkeresését ne halogassuk. Az ilyen problémák súlyos, balesetveszélyes állapotról tanúskodnak.

A hibák javíttatásáról

Nagy általánosságban az Audi kormánymű javításról elmondható, hogy az általános, közép kategóriásnak mondott darabok hozzáértéssel a legtöbb esetben egyszerűen javíthatóak és felújíthatóak is, nem szükséges a teljes csere.

Az Audiknak a jellegzetessége, hogy minden autó típusnak más és más a kormánymű rendszere. Szinte minden esetben javíthatóak, de típusonként más-más trükköket ismerve lehetséges ennek megvalósítása. Ezért, ha ilyen autónk van, azok felújítását, javítását csak erre szakosodott szervizre bízzuk.

A Silverstone.hu Kft. lesz a legjobb választás, mivel Ők erre szakosodtak. Munkájukat hozzáértéssel végzik, egy számlás javítás összegszerűen 45 és 75 ezer Forint körül mozog. Mindez körülbelül 1-2 munkanapot vesz igénybe. Az Ön maximális kényelmét pedig az autó háztól házig szállításával biztosítják. Munkájukra garanciát adnak.

Az Audi kormánymű javítás oldalt böngészve a különböző típusú Audikra vonatkozó részletes információkat talál. Az oldal részletekbe menőkig foglalkozik azzal, hogy az egyes Audik kormánymű rendszere hogyan épül fel. Az egyedi sajátosságokra vonatkozóan bevezetnek minket a kormánymű felújítás részleteibe.

Megelőzés

Kevesen tudják, de a legtöbb probléma elkerülhető, megelőzhető lenne egy alig néhány ezer forintos alkatrész cseréjével. Ezek a porvédő gumiharangok. Ezeknek az a feladatuk, hogy megóvják a kormányművet a bekerülő szennyeződésektől. Állapotukat érdemes rendszeresen ellenőrizni a következőképpen. Nézzük meg jól illeszkedik-e, jól zár-e, mivel a kis harangoknak jó állapotban kell lenniük. Ha repedezett, olajfolt van rajta, akkor cserére szorul ez az alkatrész. Ezzel elkerülhetjük a kormánymű felújítását.