Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Japán palacsinta (dorayaki) recept

Japán palacsinta (dorayaki)
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg cukor
    • 28 dkg finomliszt
    • 1 kávéskanál szódabikarbóna
    • 2 evőkanál méz
    • kevés víz
    • pár csepp olaj

    Elkészítése:

    A vízben feloldjuk a szódabikarbónát.

    A tojásokat a cukorral kihabosítjuk (fehéredésig keverjük), majd a mézet, szódabikarbónás vizet is hozzáadjuk és jól elkeverjük.

    Hozzáadjuk a lisztet és csomómentesre dolgozzuk a masszát, majd annyi vízzel hígítjuk, hogy a palacsintatésztánál kissé sűrűbb legyen a massza.

    Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk, majd 2-3 evőkanálnyi masszát teszünk bele és elkezdjük sütni. amikor már a szélén megjelennek a buborékok, akkor egy lapáttal alányúlunk és megfordítjuk, majd 1-2 perc alatt megsütjük a másik oldalát is.

    Ízlés szerinti krémmel, lekvárral tálalhatjuk, vagy 2-2-őt meg is tölthetünk. A japánok eredetileg édes vörösbab krémmel fogyasztják.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá