Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rákóczi túrós pite recept

Rákóczi túrós pite
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
20 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 26 cm-es tortaformához:
    Tésztához:

    • 150 g finomliszt
    • 75 g vaj
    • 50 g cukor
    • 1/2 csomag sütőpor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 ek tejföl

    Túrókrém:

    • 550 g túró
    • 125 g cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 ek tejföl

    Hab:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 45 g víz
    • 140 g cukor
    • baracklekvár

    Elkészítése:

    A lisztet a cukorral és a sütőporral keverjük össze. Morzsoljuk hozzá a vajat és adjuk hozzá a tojássárgáját, valamint a tejfölt és dolgozzuk össze. Tegyük fél órára becsomagolva a hűtőbe.

    A hűtőből kivéve nyújtsuk ki és fektessük a sütőpapírral bélelt formába. Előmelegített sütőben 180 fokon 15 perc alatt süssük meg kicsit.

    A túrókrémhez az összes hozzávalót keverjük össze, majd botmixerrel pürésítsük. A tészta tetejét még melegen kenjük meg lekvárral és simítsuk rá a túrókrémet. 20 percre tegyük vissza a sütőbe.

    A habhoz a vízből és a 100 g cukorból sűrű szirupot főzünk. A tojásfehérjét a maradék cukorral verjük kemény habbá, majd állandó habverés közben csurgassuk hozzá a cukorszirupot. Addig verjük a habot, míg langyosra hűl.

    Töltsük nyomózsákba és rácsozzuk be a torta tetejét.

    80 fokra mérsékeljük a hőt és szárítsuk a habot további legalább 20 percig. Én szeretem ha egy kis színt kap a hab.
    A lyukakat töltsük ki felforralt baracklekvárral.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá