Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Répatorta tekercs recept

Répatorta tekercs
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 22*34 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 125 g finomliszt
    • 1/2 tk sütőpor
    • 1/2 tk szódabikarbóna
    • 1/2 tk só
    • 1/2 tk fahéj
    • 3 darab nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 180 g cukor
    • 2 ek olaj
    • 1 tk vaníliaaroma
    • 2 bögre reszelt répa

    Krémhez:

    • 250 g mascarpone
    • 112 g vaj
    • 160 g porcukor
    • 1 tk vaníliaaroma

    Elkészítése:

    A sütőt 190 fokra előmlegeítjük. A tepsit sütőpapírral béleljük.

    A lisztet a sütőporral, szódabikarbónával, sóval és a fahéjjal összekeverjük.

    A tojásokat a cukorral, olajjal, vaníliával elkeverjük, majd a száraz hozzávalókhoz öntjük. Beleforgatjuk a reszelt répát és a tepsibe öntjük. Egyszer az asztalra eljük nem túl magasról a tepsit, ezzel a levegőbubik egy része eltávozik a tésztából.

    10-13 perc alatt készre sütjük.

    A sütőből kivéve kifordítjuk a tepsiből, majd a sütőpapírral együtt feltekerjük a rövid oldalánál fogva úgy, hogy a sütőpapír a tekercs belsején legyen.

    Nagyon ragaszkodik hozzá a papír, amennyiben forrón szeretnénk eltávolítani, feltépné a tésztát. Kihűtjük.

    A szobahőmérsékletű mascarponét kikeverjük a vaníliával, majd a porcukorral és végül a vajjal.

    Kitekerjük a piskótát, lehúzzuk a sütőpapírt, majd egyenletesen elkenjük rajta a krémet és feltekerjük a tekercset.
    Celofánba csomagoljuk és hűtőbe tesszük egy éjszakára.

    MÁsnap akár porcukorral szórva szeletelve tálaljuk. Szobahőmérsékletűen a legfinomabb! :)

    Tipp:

    Képzavar van a recept címében, igaz? Tulajdonképpen ugyanaz a kevert tészta lesz klapnak sütve, mint amiből a répatorta készül. :)
    A krémbe nyugodtan tehettek kevesebb cukrot, mert elég édes, illetve nekünk sok is volt picit így, legközelebb kevesebb krémet teszek bele.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá