Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Málnalekváros sajttorta recept

Málnalekváros sajttorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 16 cm-es formához:

    • málnalekvár (én most boltit használtam, de ha otthon készíted mirelit málnából, akkor ízlés szerint plusz cukor)

    Alaphoz:

    • 120 g zabkeksz
    • 70 g olvasztott vaj

    Krémhez:

    • 250 g krémsajt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dl tejföl
    • 2,5 dl tejszín
    • 4,5 dkg kukorica keményítő
    • 1/2 rúd vanília kikapart magjai vagy vaníliaaroma
    • 100 g cukor

    Elkészítése:

    A torta aljához a kekszet ledaráljuk. A vajat felolvasztjuk, majd összekeverjük a keksszel.

    Egy sütőpapírral bélelt 16 cm-es tortaforma aljába nyomkodjuk egyenletesen és 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig elősütjük.

    Hagyjuk kihűlni.

    Összekeverjük a sajttorta krémjéhez az összes hozzávalót, majd ráöntjük a kihűlt keksz alapra.

    A formát csomagoljuk alufóliába jó alaposan, majd a tepsire helyezve öntsük fel körülbelül 1 ujjnyi vastagon forró vízzel és így süssük kb 1 órán keresztül. Akkor jó, mikor már csak a közepe remeg kicsit.

    Hagyjuk kihűlni, majd tegyük egy éjszakára a hűtőbe.

    Lágy málna (vagy ízlés szerint más, fanyarabb gyümölcs) lekvárral leöntve a szeletet tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá