Recept

Igazi vitaminbomba: Színes téli saláta céklával, gránátalmával és kecskesajttal

Pofonegyszerű, diétás és nagyon finom. Télen sem kell lemondani a finom salátákról, ilyenkor is ínycsiklandó, változatos fogást lehet készíteni belőle. Íme, egy tökéletes böjti étel, ami a természet legszebb színeit és legfinomabb ízeit sorakoztatja fel.

Színes téli saláta

Hozzávalók:

A salátához:

  • 4 darab közepes méretű cékla
  • 250 g rukkola
  • 1 gránátalma
  • 75 g kecskesajt, felmorzsolva
  • 50 g dió
  • olívaolaj

A gránátalma vinaigrette-hez:

  • 175 ml gránátalmalé
  • 50 ml vörösborecet
  • 100 ml (extraszűz) olívaolaj
  • 2 kk. citromlé
  • 2 kk. barnacukor
  • só és bors ízlés szerint

Elkészítés:

A megpucolt, felkockázott cékladarabokat egy tepsibe szórjuk, meglocsoljuk olívaolajjal, majd a sütőben 180 fokon 50 perc alatt puhára sütjük, utána hagyjuk kihűlni. A gránátalmát egy késsel óvatosan szétnyitjuk, így a magok könnyedén elválaszthatóak a héjtól és a belső fehér membrántól. Ha ezt vízben tesszük, akkor még könnyebb a dolgunk, hiszen a magok úsznak a vízen, a héj pedig le fog süllyedni. Egy salátástálba helyezzük a rukkolát, rászórjuk a gránátalma-magokat és a megsült, kihűlt cékladarabokat, majd a felmorzsolt kecskesajtot és a diót. A gránátalma-szószhoz összekeverjük a hozzávalókat egy befőttes üvegben, amire rátekerjük a tetejét, és alaposan összerázzuk a tartalmát. Ráöntjük a salátára, majd összekeverjük.

További két saláta receptért lapozz!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

Recept
Lifestyle
Ha van egy kis félsz benned a vonaton történő utazással kapcsolatban, ez az információ megnyugtathat.
Sztárok
Ahogyan a legtöbb rajongó már tudja, Tóth Andival teljessé vált az X-Faktor mentori csapata. Ütős énekeseket sikerült összeszednie az RTL-nek.
Egészség
Továbbra is velünk marad az áprilisra jellemző kacifántos időjárás. Az orvosmeteorológiai olyan dolgokat jósol, ami erős fejfájást is okozhat szerdán.