Hozzávalók 4 személyre:
6 nagyobb burgonya
1 fej vöröshagyma
1 ek. olaj
8 dl zöldségleves, kockából
1 dl száraz fehérbor
10 dkg füstölt lazacfilé
2 ek. tejföl
4 szelet teljes kiőrlésű szendvicskenyér
Elkészítés:
1. A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. Fazékban az olajat megforrósítjuk, a hagymát megfuttatjuk rajta. Hozzáadjuk a krumplit, és 5 percig pároljuk. Felöntjük a zöldséglevessel és a fehérborral, lefedve kb. 20 percig főzzük.
2. Közben a lazacot vékony csíkokra vágjuk. A levest levesszük a tűzről és botmixerrel pürésítjük. Sóval, borssal fűszerezzük, hozzákeverjük a tejfölt. A levest tányérba tesszük, hozzáadjuk a füstölt lazacot. Pirított kenyérrel fogyasztjuk.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 255 kcal
Tipp: Jól illik a leveshez lazac helyett a sült bacon is, kis darabokra tördelve vagy hajszálvékony sonkaszelet, szintén pirítva. De vékony karikákra vágott paprikás szalámit is piríthatunk a tetejére.
További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon talál!
A recept hozzávalóit a Chef Market biztosította. Rendelje meg még ma bevásárlását a chefmarket.hu/oldalon otthonról, kényelmesen és használja a SLÁGERFM kuponkódot, ami 5% kedvezményt biztosít és másnap már házhoz is kapja! chefmarket.hu
Fotó: RAS / Recepttár