Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtkrémmel töltött csirkemell recept

Sajtkrémmel töltött csirkemell
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 6 db csirkemell filé
    • 100 g szeletelt bacon
    • 1 kisebb fej lilahagyma
    • három különböző színű paprika (1 zöld színű, 1 sárga színű és 1 piros színű)
    • 300 g tömlős sajtkrém (mi füstölt sajtosat használtunk)
    • zöldpetrezselyem (ízlés szerint)
    • kb 5-6 dkg sajt (lereszelt)
    • szezámmag
    • sütőzacskó

    Elkészítése:

    A csirkemelleket megmossuk.

    Kevés olajon az apróra vágott hagymát és a felkockázott bacont megpirítjuk (dinszteljük).

    A már megmosott, mindegyik színű paprikának kb a felét apró kockákra vágjuk. A tömlős sajtkrémbe beletesszük a pirított hagymát és bacont, a kockákra vágott paprikákat, a felvágott petrezselymet és végül a lereszelt sajtot. Jó alaposan az egészet összekeverjük (nem kell bele se só, sem fűszerek).

    A csirkemell hosszabbik oldalát bevágjuk (zsebet vágunk), majd megtöltjük a sajtkrémmel. Fogvájóval összezárjuk a nyílást. Mindegyik csirkemellel így járunk el.

    Sütőzacskóba tesszük, szezámmaggal megszórjuk és előmelegített sütőben 200 fokon készre sütjük.

    Tálalhatjuk tört burgonyával, rizzsel, hasábburgonyával, salátával … stb.

    Csirkecomból is elkészíthetjük. Akkor a combok bőre alá helyezzük a tölteléket.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá