A tzatziki az egyik legnépszerűbb és legegyszerűbb saláta. Nálunk is nagy kedvenc ez az uborkás finomság. A család fiú tagjai nagyjából savanyúság helyett eszik, én köretként. Az eredeti joghurttal készül, de a mi családunk nagy tejföl rajongó, így mi mindig tejföllel készítjük. Fokhagyma témakörben pedig nem tudok mértéket tartani, így általában nálunk tzatziki csak hétvégén van, ha nem megyünk más ember közelébe, mert 2 gerezdnél mindig több kerül bele.
Hozzávalók:
1 db kígyó uborka
25 dkg natúr joghurt vagy tejföl
2 gerezd fokhagyma
só
bors
1 ek olívaolaj
Elkészítés:
Az uborkát megmossuk és durva lyukú reszelőn lereszeljük.
Bőven megsózzuk és hagyjuk pihenni 10 percig, majd két kézzel kinyomkodjuk a levét, leöntjük és egy másik tálba tesszük.
Ráöntjük a joghurtot (én tejfölt szoktam használni, mert mi jobban szeretjük tejföllel) és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.
A végén borsozzuk és hozzáöntünk egy kevés olajat és alaposan összekeverjük. A tzatzikit ehetjük sült húsok mellé, a nyári grillpartikra is a legfinomabb saláta.
FAPADOS FŐZŐISKOLA: BUGGYANTOTT TOJÁSOS MELEGSZENDVICS REGGELIRE >>>
Még több cikk a Fapados főzőiskolából! >>>