Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zurek – kiadós lengyel burgonyaleves

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1.  A vörös- és a fokhagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. A szalonnát felaprítjuk, majd egy nagyobb lábasban üvegesre sütjük. A kisült szalonnadarabokat a zsírból kiszedjük, félretesszük. A lábasban visszamaradt zsiradékon megfonnyasztjuk a hagymákat. Meghintjük a liszttel, és világosra pirítjuk. Visszatesszük bele a szalonnadarabokat, és felöntjük 1,5 liter vízzel.
  2. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk. A leveshez adjuk, megsózzuk, és majoránnával ízesítjük. Felforraljuk az egészet, majd közepes lángon addig főzzük, amíg a krumpli megpuhul. Hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt, majd ismét forralunk rajta egyet. Végül belecsorgatjuk a levesbe az ecetet, és simára keverjük benne a tejfölt. Keményre főtt tojással tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss