Tudással szerzett gasztronómia

Új koncepcióval erősít az Aria Hotel Budapest Liszt Étterme: tudást is kölcsönöz ezentúl délidőben a lunch mellé a hozzá betérőknek.

Az olvasás és a gazdagság közötti összefüggés egyértelműen kimutatható, a könyvekből megszerezhető tudás a siker egyik legfőbb biztosítéka, vallják.

Toplisták alapján készült kínálat

A világ legprogresszívebb üzletembereinek és üzletasszonyainak napirendjében meghatározó helyet foglal el az olvasás, ezért is gyarapodik az Aria Hotel Budapest Liszt Étterme a Business Lunch program keretében egy szakmai és tudományos könyvtárral, melynek kezdő köteteit a New York Times és a The Washington Post bestseller listái alapján válogatták össze és szállíttatták Budapestre", hallhattuk az ebéd bemutató programján. Aki tehát betér a fiatal séf,  Jóvér Ferenc által megálmodott üzleti ebédmenüre, ingyen kölcsönözheti ki ezeket a köteteket. 

A világ legmenőjebbjei is ismerik és elismerik a papír alapú tudást

Mi a közös Elon Muskban, Mark Zuckerbergben, Bill Gatesben és Warren Buffetben azonkívül, hogy a világ leggazdagabb emberei közé tartoznak? Mindannyian megrögzött könyvmolyok, akik rendíthetetlenül hisznek az olvasás világmegváltó erejében. Számukra a könyv a legjövedelmezőbb befektetés, hisz kimeríthetetlen tudásvágyuk tette sikeressé őket,  gazdagságuk egyik titkaként is a folyamatos önfejlesztést szokták említeni. 

Az Egyesült Államok legnagyobb befektetőjének tartott Warren Buffet szerint teljesen mindegy, hogy az ember épp hol tart az életében, folyamatosan képeznie kell magát, mert ez az egyetlen, ami sikerre vihet bámilyen vállalkozást. Míg számos statisztika szerint a világ lakossága egyre kevesebbet vesz a kezébe könyvet, addig a legbefolyásosabb üzletemberekről és üzletasszonyokról épp az ellenkezője mondható el. A Facebook alapítóatyja, Mark Zuckerberg minden két hétben egy új könyvet, míg a Microsoft megálmodója, Bill Gates évente ötven könyvet olvas el, Mark Cuban befektetőguru pedig napi három órát tölt olvasással, mert számára ez ad valódi magabiztosságot. Az amerikai televíziós műsorvezető és filantróp, Oprah Winfrey is nagy rajongója a könyveknek, az üzletasszony szerint ezek segítettek neki kitörni a szegénységből, és vezették el személyes szabadságához. 

A Library Hotel Collection tagjaként...

Az Aria Hotel Budapest a Library Hotel Collection tagja, testvérintézménye a New York-i Library Hotel, amely 6000 könyvből álló könyvtárat jegyez. A Liszt Étterem szakmai és tudományos könyvtárában épp ezért az amerikai és európai üzleti életben is jártas szakemberek, valamint a New York-i közkönyvtár közelében alakult Library Hotel Collection vezetői által ajánlott és a legfrissebb trendeket bemutató kötetek kapnak helyet.

Megtalálható lesz David Epstein Range című könyve, valamint a Washington Post szerint az év egyik legjobb vezetői készségekkel kapcsolatos könyvének nevezett Cal Newport:Digital Minimalism című műve, és jó pár más olyan különlegesség, amelyeket a világ legnagyobbjai is éppen most olvasnak, vagy olvastak a közelmúltban.

Fogd a könyvet, és vidd! 

Ezeket az motiváló műveket bárki, aki betér a Liszt Étterembe egy üzleti ebédmenüre ingyen kikölcsönözheti. Mert a vendégváróhely számára kiemelten fontos, hogy a gasztronómiát kulturális keretben értelmezze. A vendégek a Library szobában egy óra alatt el tudják fogyasztani a business lunch menüt, melyről a séf ezt mondja: "Olyan egyszerű, mégis népszerű fogások szerepelnek az étlapon, amelyek mindenkiben kellemes emlékeket ébresztenek" Ezentúl délben mindig lesz leves vagy saláta, főétel és desszert, valamint továbbra is megtalálható lesz a kínálatban a hely egyik specialitása, az Aria Burger is. 

 

Forrás: Aria Hotel / turizmusonline.hu


Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?