Diós-mézes sárgarépa golyók
2020. január 03. írta: Ízvilágom

Diós-mézes sárgarépa golyók

img_20200103_171514.jpg

Gyerekkoromból emlékszem egy répából készült édes golyóra, ami emlékeim szerint egy nagyon finom édesség volt. 

Sajnos az eredeti családi receptre nem emlékszem már ,de most egy hasonló finomságot készítettem. 

Ez egy igazán egyszerű, finom és egészséges édesség. Ha valami édességre vágyunk, de mégsem akarunk habos - babos süteményekkel bajlódni, és némiképp szeretnénk egészséges, természetes alapanyagokból készült édességet fogyasztani, akkor ez egy kiváló alternatíva lehet.  Természetesen ez a finomság is gluténmentes változatban készült el. 

A mennyiséget most is egy adagra számítva adom meg.

Hozzávalók:

  • 1 közepes sárgarépa (kb. 150 g)
  • 20 g méz (cukorral is helyettesíthető)
  • 25 g darált dió
  • 10 g zabpehely (nálam gluténmentes)
  • kevés kókuszreszelék a forgatáshoz

Elkészítés:

A répát megpucoljuk, lereszeljük, majd hozzá adjuk a mézet, diót és zabpelyhet. Jól összedolgozzuk és a répából kicsorgó felesleges vizet némiképp kinyomkodjuk belőle. Ezután vizes kézzel gombócokat formálunk belőle, majd meghempergetjük a kókuszreszelékben. Hűtőbe téve, egy éjszakán át állni hagyjuk. Annál jobb, minél több időt tölt a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek. 


img_20200103_171623.jpgimg_20200103_171631.jpgimg_20200103_170620.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr6315392092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása