GasztRobiBlog

GasztRobiBlog

Folyékony kenyér (recept)

Neem, nem sör!

2019. december 30. - GasztRobi75

Saját fejlesztésű, folyékony kelt tészta, amit nem kell dagasztani. Nem lesz lisztes, ragacsos a kezed és a fél konyha, mégis gyorsan és egyszerűen összedobhatsz egy lepény kenyeret, vagy kenyérlángost, akár pizzát egy elektromos platnin, vagy palacsinta sütőben.

 

20191229_153205.jpg

 

A GasztRobi facebook oldalamon közzétett bejegyzés sikerén felbuzdulva és a közkívánat nyomásának engedve ezúton a receptet nyílt forráskóddal megosztom Veletek! 

 

Mindig az egyszerű dolgok a legnagyszerűbbek. Ebben az esetben sincs ez másképp. Ez egy teljesen egyszerű kenyértészta, csak hígabban. Nem is értem miért nem próbálta még senki..

 

Szóval a recept:

1/2 kg liszt (BL-55, vagy akár pizza liszt)

1 evőkanál só

1 tk cukor

1 dl olaj

1 dl tej

Élesztő

Szénsavas ásványvíz

 

A langyos, cukros tejben felfuttatom az élesztőt. A lisztet, a sót, az olajat, az élesztős tejet addig öntöm ásványvízzel, amíg habverőgéppel keverhető nem lesz. Nem kell olyan hígra, mint a palacsinta tésztát, de ha jó simára kevertük keményedni kezd, ilyenkor elbír még egy kis vizet. Ha teljesen eldolgoztuk, letakarjuk és egy órát hagyjuk kelni szobahőmérsékleten.

 

Ilyen lesz utána:

 

20191229_152808.jpg

 

Gyönyörű! Mintha a Hold felszíne lenne, púpos, buborékos..

 

Újra elkeverjük a habverővel és picit még állni hagyjuk. Ezután már csak a szedőkanállal kevergetjük meg és már lehet is sütni. Én egy ilyen elektromos sütőn készítettem fokhagymás-tejfölös, házi kolbászos, kakukkfüves pirított gombás, sajtos kenyérlángosokat.

20191229_160626.jpg

 

20191229_162411.jpg

 

Nos remélem sokan elkészítitek majd. Jóétvágyat hozzá! 

Kérlek írjátok majd meg Ti miket tudtatok még kreálni ebből a tésztából.

 

Köszönöm.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrobiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr8715373494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása