Dubarry csirkemell recept – ahogy mi készítjük!

Az egytálételek nagy előnye, hogy nincs szükség külön főételre és köretekre… ezek önmagukban laktató, elegáns és ínyenc fogások. A Dubarry csirke ezek közül is az egyik kedvencünk. Általában akkor készítem, ha nincs kedvem sok időt a konyhában tölteni, hiszen egy kis előkészítés után már rétegezhetem is a finomságokat a tepsiben. Laktató, kicsit sem diétás, ugyanakkor kiadós étel. 

Hirdetés

Dubarry csirkemell recept képekkel és videóval:

Dubarry csirkemell recept képekkel és videóval:
Dubarry csirkemell recept képekkel és videóval:

Az általam használt recept némileg eltér a hagyományostól – de ezt a videóban is látni fogjátok. Extra adag Besamel mártás, fokhagyma és bacon is szerepel az összetevők listáján.

Hirdetés

Dubarry csirkemell hozzávalók:

  • 2 közepes fej karfiol
  • 1 kg csirkemell
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bacon szalonna
  • szárított chili paprika (ízlés szerint)
  • fekete bors
  • ételízesítő
  • liszt
  • olaj

A Besamel szószhoz:

  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg libazsír (ízlés kérdése, mi így szeretjük 🙂 )
  • liszt
  • 225 ml tejföl
  • tej
  • bors
  • szerecsendió

Lapozz a következő oldalra, és nézd meg én hogyan készítem a Dubarry csirkemellet. 

EZ IS ÉRDEKELHET: