Az egytálételek nagy előnye, hogy nincs szükség külön főételre és köretekre… ezek önmagukban laktató, elegáns és ínyenc fogások. A Dubarry csirke ezek közül is az egyik kedvencünk. Általában akkor készítem, ha nincs kedvem sok időt a konyhában tölteni, hiszen egy kis előkészítés után már rétegezhetem is a finomságokat a tepsiben. Laktató, kicsit sem diétás, ugyanakkor kiadós étel.
Dubarry csirkemell recept képekkel és videóval:
Az általam használt recept némileg eltér a hagyományostól – de ezt a videóban is látni fogjátok. Extra adag Besamel mártás, fokhagyma és bacon is szerepel az összetevők listáján.
Dubarry csirkemell hozzávalók:
- 2 közepes fej karfiol
- 1 kg csirkemell
- 3 gerezd fokhagyma
- bacon szalonna
- szárított chili paprika (ízlés szerint)
- só
- fekete bors
- ételízesítő
- liszt
- olaj
A Besamel szószhoz:
- 10 dkg vaj
- 5 dkg libazsír (ízlés kérdése, mi így szeretjük 🙂 )
- liszt
- 225 ml tejföl
- tej
- só
- bors
- szerecsendió
Lapozz a következő oldalra, és nézd meg én hogyan készítem a Dubarry csirkemellet.