Válts növényi üzemmódra

VegaPédia

VegaPédia

Vegán és gluténmentes palacsinta extra csoki mousse recepttel

2019. szeptember 13. - Vegapedia

Jön a hétvége, több időnk van édességet és nassolnivaló finomságokat készíteni a konyhában, akár magunknak, akár a gyerekeknek is. Nagyon kellemes, kicsit édes palacsintákat süthetünk ebből az illatos tésztakeverékből, aminek a recepjét ebben a bejegyzésben találhatjátok a tőlünk megszokott részletes leírással.

csokispalacsinta.jpg

Az elkészített palacsintatészta könnyen kezelhető, nem szakad, nem törik. Tölthetjük lekvárral, gyümölcsökkel, csokikrémmel, pudinggal, bármivel amivel csak szeretnénk. Mindennel finom! Jöjjön a recept!

Hozzávalók:

Száraz hozzávalók:

● 1 bögre (bögre=2,3dl) zabpehely, lisztté őrölve vagy 90g zabpehelyliszt
● 1/2 bögre rizsliszt (80 g)
● 2 evőkanál kukoricakeményítő (32g)
● csipet só
● 1 evőkanál őrölt lenmag (kávédarálóval megoldható)
● 1 teáskanál sütőpor

Nedves összetevők:

● 1 1/2 bögre növényi alapú tej (360 ml)
● 1 kisebb banán (80 g)
● 1 evőkanál citromlé
● 1/2 teáskanál vanília kivonat
● citrom reszelt héja
● olaj a sütéshez (tapadásmentes serpenyőben megpróbálhatjuk olaj nélkül)

Elkészítés:

● tegyük a száraz hozzávalókat egy tálba, és keverjük össze
● az összes nedves összetevőt (az olaj kivételével) keverjük össze egy másik tálban
● öntsük a nedves összetevőket össze a száraz alapanyagokkal és alaposan keverjük össze
● pihentessük a tésztát 5 percig
● melegítsünk egy kevés olajat közepes méretű serpenyőben
● öntsünk 1/4 bögre tésztát a serpenyőbe, és oszlassuk el egyenletesen
● süssük kb. 2–4 percig, vagy amíg könnyen meg nem fordítható (lapáttal nyúljunk alá
óvatosan)
● fordítsuk meg, és süssük további 1-2 percig
● egy idő után a tészta besűrűsödik, ezért szükség lehet egy kis tej hozzáadására
miután mindet kisütöttük (kb 8db), töltsük meg őket kedvünk szerint, és már tálalhatjuk is.

És most jöhet az extra töltelék, a csoki mousse

69934551_1167364700113395_4958769485327630336_o.jpg

A csokihabhoz szükségünk lesz a csicseriborsó levére. Ha épp sült csicseriborsót (recept a facebook csoportunkban) vagy humuszt (recept szintén a csoportban) készítünk, akkor a levét semmiképp se öntsük ki!

Mindössze 15 percre lesz szükségünk és már fogyaszthatjuk is akár palacsintához, akár önmagában. Le fog esni az állad, annyira finom! :)

Hozzávalók:

● 1 konzerv csicseriborsó leve
● 1 tábla étcsokoládé (90-100g)

Elkészítés:

● gőz fölött olvasszuk meg az étcsokoládét ( egy lábasban forraljunk vizet, és egy fém tálat/ másik edényt helyezzünk rá)
● tegyük félre, de hagyjuk a meleg víz fölött
● verjük fel gépi habverővel a csicseriborsó levét, amíg teljesen kemény nem lesz, úgy néz majd ki, mint a felvert tojásfehérje – 5-10 perc
● óvatos mozdulatokkal keverjük össze egy spatulával az olvadt csokoládét a csicserihabbal (kóstold meg, édesítsd, ha szükséges, nekünk nem kellett).
● mérjük ki kis poharakba
● helyezzük minimum 1-2 órára hűtőbe

Jó étvágyat kívánunk hozzá! :)

Ha további izgalmas gluténmentes és vegán receptekre vagy kíváncsi vagy épp megosztanád a kedvenc finomságaid elkészítését, akkor várunk téged is a facebook csoportunkban, ahol már 2400 aktív tag vár Téged is. 

Dóri.

A bejegyzés trackback címe:

https://vegapedia.blog.hu/api/trackback/id/tr6415071544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása