HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hajdina (5) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (77) krumpli (79) leves (39) low carb (13) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (28) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (25) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (8) saláta (84) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (5) zöldség (162) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Sertéstarja petrezselyempasztában sütve

2019.05.04. 08:05 BeckZsu

19petrtarja3.jpg

Ez is azok közé tartozik, amit olvastam a Pinteresten, és csekély változtatással ki is próbáltam. Az első alkalom után még többször is. Másoknak is ajánlottam, mindenkinél nagyszerűen működött, tetszett.

Négy szép szelet tarját vágtam.

Egy nagy csokor petrezselymet, 3 közepes (vagy két nagyobb) gerezd fokhagymát, 2 evőkanál (olíva)olajat, egy teáskanál sót aprítóval vagy mixerrel nagyon finomra eldolgoztam. Természetesen bors is mehet bele, de én nem nagyon szeretem, ezért inkább egy kis római köménnyel ízesítettem még.

19petrtarja1.jpgA hússzeletek szélén lévő zsírcsíkot bevagdostam, hogy ne ugorjon majd össze. Bekentem a szeletek minkét oldalát a petrezselymes paszta kb. kétharmad részével. Tálban, lefedve a hűtőbe tettem. legalább 3 órára, de én a második alkalommal már inkább egy egész éjszakára.

Kivettem, először hagytam szobahőmérsékletig melegedni. A sütőt 200 °C-ra előmelegítettem. Egy serpenyőbe fektettem a tarjaszeleteket, és közepes hőmérsékleten aranybarnára sütöttem az egyik oldalukat, kb. 2-3 percig. Nekem nincs akkora serpenyőm, amibe egymás mellé beférnének a szeletek, ezért egyenként – vagy mikor kisebb szeletek voltak, kettőnként – sütöttem.

19petrtarja2.jpg

A hússzeleteket tepsibe (sütőedénybe) áttettem a megsült felükkel felfelé, ráöntöttem a kiengedett levét is. Rákentem a maradék petrezselyempasztát. Betettem a sütőbe, 8-10 percig sütöttem, addig, amíg a teteje ropogós lesz, de a közepe még puha marad (fogpiszkálót beleszúrva ellenőrzöm).

Annyira porhanyós, puha, a szélén ropogósra sül ezzel a módszerrel, egyszerűen tökéletes – az én ízlésem szerint.

Sokféle köret illik hozzá, most tökmagolajos krumplipüré volt, tökmagok nélkül.

Szólj hozzá!

Címkék: sertéshús

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr7314803810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása