Ételek, receptek, finomságok, ötletek.

Erika stelázsija

Erika stelázsija

Katalin szelet

2019. április 10. - Erika Stelázsija

Nagyon régen, még a gyermekeim egészen kicsik voltak, akkor tanultam ezt a receptet Drága Erzsi nénitől! Kötelező volt, ugyanis azt mondta, hogy: " Erika magának három gyermeke van, nem engedheti meg magának azt a luxust, hogy ne tudjon sütni!"
Így kezdődött...
70 dkg lisztet, 15 dkg porcukrot, 20 dkg zsírt, 4 tojás sárgáját, 1 csomag sütőport és annyi tejet, hogy gyúrható legyen, összedolgozunk. A tepsi hátán 3 lapot sütünk belőle.
(Emlékszem, ahogy kivettem életem első tepsi hátán sütött lapját a sütőből, a földön landolt. Ezért kell a konyhának patyolat tisztának lennie ! ) Szerencsére egy lapot össze kell morzsolni, 4 dl tejben, melyben egy csomag vaníliás cukrot kell elkeverni. Így nem történt nagy baj.
25 dkg margarint, 25 dkg porcukorral kikeverni, beletenni 4 evőkanál kakaót, 2 evőkanál lekvárt, 1/2 dl rumot és az áztatott lapot.
A megmaradt két lap közé kenjük a tölteléket. 4 tojás fehérjét 28 dkg kristály cukorral gőz felett kemény habbá verni, rákenni a tésztára, tetejére csokoládét reszelni, vagy megszórni csokoládé darával.

katalin_szelet.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://erikastelazsija.blog.hu/api/trackback/id/tr7214721439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása