Főzd Magad Soványra

Ketogén receptek Felhő és Rea konyhájából

Kelkáposzta taco! Viccelsz? Nem! Tényleg jó

2019. április 01. 23:23 - Főzd Magad Soványra

Keto taco kelkáposztalevélben
Mielőtt elkezdtük a diétát, éltemódot váltottunk, az utolsó két hétben elkészítettünk még jó néhány olyan ételt amiről tudtuk, hogy sokáig de lehet, hogy soha többet nem fogunk enni. Mi van akkor ha mégis nagyon kívánsz valamit? Érdekes, hogy ez nem a kenyér volt pedig azt gondoltam,hogy az lesz. Jó mondjuk azóta úgy megyek vásárolni, hogy a bejáratnál egyből jobbra fordulok kihagyva pékarú részleget és az okosan vele szemben elhelyezett édesség sort. Szóval ott tartottunk, hogy nagyon vágytunk már egy  tacora vagy bármire ami tésztába/pitába van csavarva. A töltelékkel nincs is gond mert annak hozzávalói megengedettek. Persze azért egy kicsit azt is felturbóztuk. Na jó de mibe töltsük bele? Bevásárlás közben a zöldségek között sétálgatva megláttam, hogy a kelkáposzta külső leveleket a vásrlók egy ládába dobálták, innen jött az ötlet, hogy töltsünk/csavarjunk ebbe minden finomságot. Össze is szedtem egy zsacskó friss üde kelkáposztalevelet és irány haza.

kelkaposzta_taco.jpg

Hozzávalók

a raguhoz:

500 gramm darált sértéshús
2 közepes fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma 
250 gramm paradicsomkonzerv
1 teáskanál só
1 teáskanál majoranna
1 teáskanál pirospaprika
4 barbélevél
1/2 teáskanál frissen őrölt tarka bors

a guacamoléhoz:

4 avokádó húsa 
2 közepes sonkahagyma
150 gramm paradicsomkonzerv (fel tudod használni a konzerv másik felét, ami megmaradta raguból mert általában amit mi használunk 400 gramm)
1/2 teáskanál frissen őrölt tarkabors
1/2 teáskanál tengeri só frissen őrölve (mostanában egy különleges ciprussi füstölt sót használunk hozzá)

6 db külső kelkáposztalevél
1 piros kaliforniai paprika
200 gramm chedar sajt reszelve
2 dl tejföl

Elkészítés:

Elsőként a ragut készítjük, el. Egy magas falú serpenyőbe kevés olajat öntünk, beleszórjuk az apróra kockázott vöröshagymát és üvegesre pirítjuk. Majd hozzáadjuk a darálthúst és a fokhagymát beleroppantjuk, sózzuk borsozzuk, megszórjuk majorannával. Kicsit átforgatjuk, hogy a hús egyenletes darabokra essen szét, majd szépen megpíritjuk. Ekkor jöhet a paradicsom nem baj ha darabos, de ha úgy jobban szeretjük el lehet pürésíteni botmixerrel. Hozzáadjuk a kézzel összemorzsolt babérleveleket és a pirospaprikát, majd lefedjük és kis lángon pároljuk 15 percet, közben időnként átkeverjük.

Amig rotyog a ragu, addig elkészítjük a guacamolét. Az avokádót egy éles késsel kettévágjuk, a magját kiemeljük, a  húsát egy kiskanállal óvatosan kivájjuk, aprítóban pürésítjük. Egy nagyobb keverőtálba tesszük és hozzáadjuk a színtén aprított sonkahagymát, majd a paradicsomkonzervet és sót, borsot, egy kanállal összekeverjük. Ha szükséges akkor még izlés szerint sózzuk borsozzuk.

Közben pont elkészült a ragu. Előkészülünk az összeállításhoz. A kelkáposzta leveleket 2 percre sós  forró vízbe tesszük, hogy kicsit megpárolódjanak, de még roppanósak maradjanak. Lecsepegetjük a leveleket és elkezdjük megtöltetni. Alulra pár evőkanál ragu kerül, majd a kis kockákra vágott kaliforniaiparpikával megszórjuk, erre jöhet  1-2 evőkanál guacamole, kb 1 evőkanál tejföl, majd a reszelt chedarsajt. Óvatosan összetekerjük a káposztaleveleket és tálaljuk. 

Főzd magad soványra!
Felhő

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fozdmagadsovanyra.blog.hu/api/trackback/id/tr1714732833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása