2019. már 31.

Sós-karamellás sajttorta

írta: pacalelvtars
Sós-karamellás sajttorta

kekszalap:

  • 1 csomag győri zabkeksz (natúr!)
  • 100 gr vaj

töltelék:

  • 250gr philadelphia krémsajt (original)
  • 250gr mascarpone (szarvasi, vagy valami rendes)
  • 1.5 tasak zselatin fix express dr.oetker
  • 2 dl mandula tej
  • 2 tubus sűrített tej (2 x 170gr)
  • 1 vanília rúd

tető:

  • 55 gr vaj
  • 85 gr barna cukor
  • 65 ml tejszín
  • 1 zacskó mogyi pörkölt sós mogyoró (85 gr)

A kekszet ledarálod, felolvasztott vajjal összekevered, bele a formába, egyenletesen megnyomkodod, majd mélyhűtő. Addig kikevered a krémet, rákened a kekszes alapra, aztán vissza a mélyhűtőbe. Vaj felolvaszt, tejszín, bele a cukor, együtt olvadjanak, végén mehet a mogyoró (én klopfolóval a zacskójában megütögettem), majd ráönt a krémre, ha az már szilárdra dermedt. Végén mehet a hűtőbe.

Szólj hozzá

gyors desszert sajttorta sűtésnélkül