Ropogós diós szelet

Ropogós diós szelet

A sütőporral és egy csipet sóval elkevert lisztet tálba szitáljuk. Egy másik tálban habosra keverjük a puha vajat a cukorral és a vaníliás cukorral. Egyenként hozzáadjuk a
tojásokat, mindegyikkel jól kikeverjük a krémet. Alacsony
fokozaton, felváltva belekeverjük a száraz hozzávalókat és
a joghurtot. A durvára vágott diót összekeverjük a fahéjjal
meg a vaníliás cukorral.
A tészta felét kivajazott-kilisztezett 24 cm-es tortaformába
simítjuk, és megszórjuk a fahéjas-cukros dió felével.
Rákanalazzuk a maradék tésztát, s megszórjuk a maradék
dióval. A formát 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 35-40 percig, illetve tűpróbáig sütjük. A süteményt a formában hagyjuk kihűlni, majd szeletekre vágva kínáljuk.

Tetejére

Gőz felett megolvasztjuk a csokoládét, belekeverjük a kockákra vágott fagyos vajat, s bevonjuk vele a teljesen hideg süteményt. Tört mogyoróval, összevágott aszalt gyümölccsel díszítjük.

kaloria 350 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.