Főzd Magad Soványra

Ketogén receptek Felhő és Rea konyhájából

Süti kell a ketogén diétában is - Citromos avokádó torta sütés nélkül

2019. március 24. 20:31 - Főzd Magad Soványra

Ha azt mondom liszt és cukor nélküli süti, mi jut eszedbe? Az avokádó biztos nem. És a különböző magok? És ha azt mondom, még sütni sem kell? Na, kipróbálod?

citromos_avokado_torta_1.jpg

Mindig is szerettem sütit készíteni és főként enni hétvégén. A ketogén diétában ez lehetetlennek tűnhet, de korántsem az. A képen a mai fejlesztésem. Szerintünk nagyon finom lett. A recept

egy 18 cm átmérőjű tortaformához készült.

Előkészítési idő kb 10 perc, hűtési idő kb 40 perc (sütni nem kell)

A torta alapjához:
100 gramm vegyes dió mix (dióbél, kesu dió, mogyoró és mandula) aprítóban megőrölve
3 púpozott evőkanál kókuszzsír
2 evőkanál vanília aroma
3 evőkanál eritrit

A hozzávalókat alaposan összekevertem, majd a tortaforma alján egyenletesen elterítettem. Fagyasztóba tettem, ameddig a krém készült.

A krémhez:
2 érett avokádót (a magja és a héja nélkül)
100 gramm kókusz tejszín
1 púpozott evőkanál kókuszzsír
1 nagy citrom leve
3 evőkanál eritrit

A krém hozzávalóit aprítógépbe tettem és kb 1 percig pürésítettem. A krémet a korábban elkészült tortalapra kentem és megszórtam a citrom reszelt héjával.
ezután visszatettem a fagyasztóba kb 40 percre.

Nem számítottam rá, hogy ennyi idő alatt ennyire áthül, viszont így egy kicsit a parfé tortákra emlékeztet, szóval nekünk bejött. Ha te nem szereted a nagyon hideg állagot, sima hűtőbe is teheted, de ott legalább 2 óra fog kelleni neki.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fozdmagadsovanyra.blog.hu/api/trackback/id/tr4714714089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attilajukkaja 2019.03.27. 12:16:48

Avokádó édesen???? Elég bizarrul hangzik, ... de nyilván ki kell próbálni.

Főzd Magad Soványra 2019.03.28. 00:01:13

@Attilajukkaja: Rengeteg lehetőség rejlik az avokádóban, gyakorlatilag új íz keletkezik a többi alkotóelem hatására. Ha kipróbáltad megírhatnád a tapasztalataidat.
Spoiler: Hamarosan jövök egy csokoládés avokádó trüffel receptel is. ;)

Attilajukkaja 2019.04.09. 00:29:22

Kedves blogger!
Végre kaptam szép érett avokádót, de nekem sajnos nem sikerült a recept. A krém nem szilárdult meg és nagyon avokádós íze maradt. Az alappal nem volt semmi gond, de talán az avokádó mennyiségét nem mértem fel jól. Én szép nagy, zöld héjú avokádót használtam, míg te talán a kisebb barna gyümölcsökkel dolgoztál. Ezt nem tudhatom, de minden utasításodat betartottam, mégis folyós maradt a krém.
Sajnálom. :o)

Attilajukkaja 2019.04.09. 00:29:24

A legutóbbi beírásom óta változott a helyzet. Hagytam a tortát a hűtőben szikkadni 3-4 napig, ezalatt megszilárdult annyira, hogy szeletelhető lett. A páromnak szolgáltam fel és neki nagyon ízlett. Hirtelen meg sem tudta mondani, miből készült. Miután elárultam, hogy avokádóból, azt mondta, hogy a színéből sejtette, de a magos alappal együtt ette, így nem volt tolakodó az avokádó íze.
A tanulság, ha nagyobb avokádót használ az ember, kicsivel több kókuszzsírt adjon a krémhez!
Minden jó, ha a vége jó .... :o)
süti beállítások módosítása