A zöldségeket és az almát megtisztítjuk, majd felkarikázzuk és tepsibe tesszük.
A megtisztított halat beirdaljuk. Fokhagymakarikákat teszünk a résekbe, megpirítjuk a fenyőmagot és abból is teszünk az irdalásba. Megkenjük olajjal, és ízlés szerint megszórjuk fűszerpaprikával, ételízesítővel, majoránnával, a megmaradt fenyőmaggal, sóval. Rákanalazzuk a tejfölt a halra, majd beletesszük a tepsibe, és készre sütjük.
Földes Józsefné receptje 2014-es megyei szakácskönyvben jelent meg. Még egészségesebb, ha a hal belsejébe is teszünk különböző zöldségeket, például petrezselyem zöldjét, karfiolt, kaliforniai paprikát - MME
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!