Az ünnepi főételeink nagy része hússal készül, így a húsmentesen étkezőknek a leggyakrabban be kell érniük a köretekkel a családi ebédeken, vacsorákon. Pedig könnyedén készíthető elegáns és különleges fogás csak zöldséggel is, ami magában is tökéletes, de még a húsimádók is odalesznek érte.
A Wellington az angolok karácsonyi klasszikusa, amit leggyakrabban marhahússal, pontosabban bélszínnel készítenek. A lényege, hogy a hús fűszeres gombapéppel és leveles tésztával körbeölelve sül meg – az eredeti recept Gordon Ramsay-től videóval ITT található. Zöldségekkel is készíthetünk hasonlót, ami akkor lesz mutatós, izgalmas és ünnepi, ha többféle réteg kerül bele, és megvágva azonnal látszódnak, más ízesítésűek és textúrájúak.
Egyáltalán nem olyan macerás, mint elsőre gondolnánk, egy gombás, egy sárgarépás és egy babos réteg kerül bele, a külseje pedig kész leveles tészta – de akár réteslapokkal is elkészíthető!
Vega Wellington
Hozzávalók:
Az elkészítést nézzétek meg ITT!