Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rum baba vagy savarin recept

Rum baba vagy savarin
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 50 dkg finomliszt
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 2 dl tej
    • 1 dl olaj
    • 2,5 dkg élesztő
    • csipet só

    Szirup:

    • 3 l víz
    • 60 dkg cukor
    • 2 üvegcse rumaroma

    Töltés, díszítés:

    • 1 l habtejszín
    • gyümölcsök ízlés szerint
    • olvasztott csoki vagy tortadara

    Elkészítése:

    A tejet meglangyosítjuk kevés cukorral, majd felfuttatjuk benne az élesztőt.

    A liszthez hozzáadjuk a sót, vaníliás cukrokat, tojásokat, az olajat, a felfuttatott élesztőt és jól összegyúrjuk a tésztát, majd hólyagosra dagasztjuk.

    Letakarva duplájára kelesztjük.

    Miután megkelt, 1-1 kivajazott, lisztezett kosárka formába töltjük (ha nincs, akkor a muffin forma is jó lesz), úgy, hogy a forma 3/4-ig legyen a masszával és így kelesztjük még 15 percet.

    180 fokra melegített sütőben kb 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük. Akár a fánkokat előző nap is elkészíthetjük.

    A sziruphoz a vizet és a cukrot összeforraljuk, majd ízesítjük a rummal.

    A kihűlt fánkokat alaposan belemártjuk a szirupba (úgy jó, ha alaposan megszívják magukat és kivételkor csöpög belőlük).

    Amikor már nem csorog a szirup a fánkokból, akkor levágjuk a tetejüket és megtöltjük felvert tejszínnel, majd a kalapot visszatesszük és ízlés szerint díszítjük még tejszínnel, gyümölcsökkel és/vagy olvasztott csokival, tortadarával.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá