- Az alábbiakhoz hasonló alkotásaimat ilyenkor szoktam bemutatni, vagy ha ez nem lehetséges, akkor a blogomon osztom meg, hogy az olvasók élvezhessék az alkotásaimat átható természet adta inspirációt – írja.
Mindig megihleti az USA északnyugati partvidékének bőven áradó szépsége, ahogy ez remélhetőleg látható is az alábbi süteményeken. Imád úgy kapcsolódni a természethez, hogy az összetevők nagy részét – tisztelettel és gondossággal telten – ott gyűjtögeti.
Ez ugyanis mindig kaland, akár mély tavakban gázol gyékény pollenért, akár tápláló levelekért csalánnal küzd.
Az meg még egy további plusz, hogy a süteményekben semmiféle mesterséges színezék nincs, hiszen a természet amúgy is elég színes!
Ennek a tortának a szép zöld színét a frissen szedett csalánlevelek adják, és nagyszerű citrom íze van.
Ez a sajttorta az imádnivaló vadon termő idaho-i áfonyától ilyen ragyogó vöröseslila! A tetején cukorral bevont ibolya, friss ibolya, ibolyás cukor, fekete áfonya és árvácska díszlik.
A könnyed bodzavirágból és a buja rebarbarából még a fae nép királynőjéhez is méltó torta készült, sáfránnyal színezett ehető ostyapapír pillangókkal!
Ez a halványkék torta a lédús kékáfonyától kapta a színét. A tenger hullámait idéző cukormázat a tengerparti strandon töltött nap ihlette.
A lédús bodza adja ennek a komplex őszi gyümölcslepénynek a vöröslila színét. Még csábítóbb a torta a színben harmonizáló gyümölcsök mandalájától.
Ezt az aranyos tortát Halloween körül a levegőben szállongó varázs inspirálta… a berkenyék egy finom gyömbéres torta tetejére kerültek, megkoronázva ehető marcipán holló koponyákkal.
Ehhez a finom csemegéhez a kanadai fanyarka elképzelt íze társult. A tészta porrá tört bogyóktól kapta a természetes vöröseslila színét, a töltelék pedig fűszeres konyakban áztatott erdei gyümölcs. A süti tetején fűszerezett bogyókból és marcipánból formázott fanyarkák vannak.
A májusi bor könnyed, édes szagos mügével ízesített fehérbor. Volt belőle otthon némi maradék egy korábbi ünnepről. Sáfránnyal és beledobott körte-szeletekkel együtt finom kis mandulakrémes lepény tetejére került, ehető virágokkal szegélyezve.
Nagy munka a lisztkészítés makkból… de megéri az erőfeszítést, mert a makkliszt elragadóan karamelles ízű és kellemes! Ebben a zamatos kuglófban is van belőle. A tetején whiskys barnacukor-mázon cukorba forgatott makkok és mogyorók ülnek. A manókirálynős barátnő imádta!
A fodros lóromot sokan gyomnövénynek tartják, holott ízletes a lisztje! A hajdináéhoz hasonló ízű, sötétbarna liszttel kiadós gyümölcslepény-alap készült. A tetejét joghurtba és balzsamecetbe mártott eperszeletek koronázzák, és igen, a pillangók is ehetők.
Ez a kiadós csemege tél végén készült, annak demonstrálására, hogy semmit se kell elsietni. Ismert, hogy mind a zab, mind a rózsa megnyugtató és tápláló, így amíg a sütemény sült, egy arcmaszkot is föl lehetett verni ezekkel az anyagokkal. Így lehet egyszerre többfélét csinálni!
A kiindulás egy ógörög recept volt, de helyette őrölt fenyőmaggal töltött glutén mentes torta készült. Különösen csinos lett a tetején levő diós-magos mandalával.
A gyékény pollen remek, virágot idéző ízéhez egyszerűen pompásan illik a sárgabarack dzsem és a fenyőmag! Ez az édes kenyér a téli napfordulóra készült, a fény visszatérését ünnepli.
Ez a könnyedén édesített kukoricakenyér tele van az aranyvessző vad ízével, ami felderíti a hangulatot. Itt is megjelenik a diós-magos mandala, ez alkalommal az aratóünnepre.
A barmbrack hagyományos ír Halloween-i, édes kelt tésztából készült süti. Ez itt frissen gyűjtött erdei gyümölcsökkel van megtöltve, dekoratív kuglóf-formában sült, és narancsszínű goji bogyós máz borítja.
Forrás: boredpanda.com