Babos egytál debrecenivel

Babos egytál debrecenivel

A babot éjszakára beáztatjuk, majd szűrőben lecsepegtetjük. A szalonnát csíkokra vágjuk, a zsírját kiolvasztjuk, majd megpároljuk benne a karikákra
vágott hagymát és az áttört fokhagymát. Hozzáadjuk a babot és a felaprított csombort, megsózzuk, felöntjük 1
liter vízzel. Felforraljuk, majd mérsékeljük a tüzet, és a babot fedő alatt puhára főzzük. (Közben, ha szükséges, vizet aduk hozzá.)
Ezután belerakjuk a hasábokra vágott sárgarépát meg a felszeletelt póréhagymát, és még 25-30 percig együtt
főzzük az egészet. Végül beletesszük a vastagabb karikákra vágott kolbászt, a cikkekre szelt paradicsomot és a petrezselymet, sóval-borssal utánízesítjük, s 5 perc alatt készre főzzük.
A sajttal meghintett kenyeret megpirítjuk a grillsütőben. A babos egytálételt tányérokba osztva, a sajtos kenyér
kíséretében adjuk asztalra.

kaloria 930 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.