Herbslicher Zwetschgen-Streuselkuchen
avagy őszies szilvás szórt sütemény

Ez a recept elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik.

Sztori: Kipp-kopp. Kevesebb időm jutott most sütni-főzni, mert gőzerővel szervezem az Őszi Gasztroblogger Fesztivált és a hozzá kapcsolódó Közönségtalálkozót, ami szeptember 28-án lesz majd. A szeptember amúgy nem a kedvenc hónapom, viszont az ősz vibráló színeit, langyos melegét igencsak kedvelem. És ne feledkezzünk meg a fantasztikus zöldségekről/gyümölcsökről, amivel ez az évszak megajándékoz minket! Izgalmas ízeikkel a birsalma, sütőtök, szőlő, szilva, körte, dió, cékla, gesztenye és még megannyi finomság várja, hogy mennyei ételeket készítsünk belőlük. Kezdetnek egy őszies szilvás szórt süteményt hoztam nektek, ami még a lusta hétvégi délutánokon is gyorsan összeállítható. Vigyázat, már a sütés közbeni illatoknak is igen nehéz ellenállni!

szilvalogos4.png Hozzávalók

250 g vaj
250 g cukor
250 g liszt
5 tojás
1 kk. fahéj
1 kk. sütőpor

500 g kimagozott, friss szilva

~a szórathoz~

120 g liszt
70 g vaj
70 g cukor
késhegynyi fahéj
szilvalogos.png
Elkészítés

1) A vajat a cukorral és a fahéjjal habosra keverjük

2) Majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat is. Végül pedig összedolgozzuk a sütőporral elkevert liszttel

3) A masszát kivajazott, kilisztezett formába öntjük és ráhelyezzük a kimagozott, felnegyedelt szilvákat

4) Ezután a szórathoz a lisztet a vajat, a cukrot és a fahéjat az ujjunkkal "streusellá", avagy szórattá dörzsöljük és egyenletesen rászórjuk a tésztánk tetejére. 180 °C -os sütőben kb. 50 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat hozzá! 

szilvalogos2.png

szilvalogos1.png

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy  hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél, ittál legutóbb! :)

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr4514218187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása