Nemrégiben átjött a barátnőm a kislányával és a két kisasszony olyannyira lefoglalta egymást, hogy hirtelen tömérdek szabadidő szakadt a nyakamba. Ezt pedig mi másra használhattam volna fel, minthogy trécselés közben összedobjak uzsonnára egy kis muffint. Mivel itt a szilvaszezon, a szilvásgombóchoz viszont lusta vagyok, ezért legalább az ízét próbáltam felidézni, így szilvás-mákos sütikék gömbölyödtek elő a sütőből.
Hozzávalók
2 csésze liszt
1 csomag sütőpor
1 csésze cukor
2 teáskanál fahéj (a szilvához nagyon kell!)
1 csipet só
½ csésze darált mák (cukrozatlan)
½ csésze olaj
1 csésze tej
12 szem szép nagy magozott szilva
Elkészítés
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Keverd össze a száraz hozzávalókat egy tálban, add hozzá a folyadékokat és kutyuld össze. Kanalazd a papírral kibélelt muffinformába a tésztát és nyomj bele a közepébe egy-egy szem szilvát. Én a száránál vágtam meg őket de nem vágtam teljesen át, hogy az alja összetartsa a gyümölcsöt, majd kinyitva nyomkodtam bele a tésztába. Középső rácson 25 percet sültek.
Két jó tanács:
Ha nem bírnád ki míg teljesen kihűl vigyázz, a szilva baromi forró!
Ne tedd a mákos cuccokat a mosogatógépbe, mert MINDEN csuma mák lesz a program végére, ráadásul tutin rá is szárad....