Tombol a nyár, mindenki fejében a nyaralás és az utazás körül forognak a gondolatok, sokan már hazatértek, sajnos lassan véget is ér, megint mások még most készülődnek, de olyan is akad, aki idén nem tud új helyeket felfedezni. Csupa kedvenc úticél ételeit gyűjtjük össze nyaralós sorozatunkban, amelyekkel felidézhetjük vagy megidézhetjük a helyi ízeket. Most 5 receptet mutatunk Európa bölcsőjéből, Görögországból, garantáltan ellenállhatatlan és nagyon mediterrán, ráadásul nem is nehéz otthon elkészíteni!
Ha valamit klasszikusnak mondhatunk, az bizony a görög kultúra, ami örök visszatérési pont, és bizony a gasztronómia terén is sok fontos alapot tanulhatunk tőlük. Egyszerű, zöldségekben gazdag és sovány húsokban konyhájuk, valamint az, hogy leginkább olívaolajjal főznek, nem véletlenül vált az egyik legnépszerűbb diétává, amit a legtöbben mediterrán étrendként ismerünk. De persze ez mit sem érne, ha nem lenne istenien finom, amit a sok szigettel és tengerparttal bíró ország konyhája kínálna!
Érdemes kipróbálni legkedveltebb fogásaikat, mert isteniek!
Egy bazi finom görög fogás: a spanakopita
Ropogós réteslapok spanóttal és fetával töltve, ez a spanakopita, ami leginkább talán a nálunk albán pékségekben kapható burekfélékhez hasonlítható. Isteni és egyszerűen összeállítható, vendégvárónak vagy salátával főételnek is nagyon jó, Görögországban leginkább két étkezés között fogyasztják.
Az isteni receptekért ide kattintsatok >>>