Mandulás-körtés lepény

Mandulás-körtés lepény

A lisztet elvegyítjük az egész tojásokkal, a porcukorral, a vaníliás cukorral, a sütőporral, a mandulával, a piskótamorzsával, csipetnyi sóval, a citrom- és narancshéjjal. Hozzáadjuk a kis darabkákra vágott hideg vajat, majd az egészből gyors mozdulatokkal sima tésztát gyúrunk. Amíg előkészítjük a tölteléket, betesszük a hűtőbe.
Meghámozzuk, félbevágjuk a körtét, a magházát eltávolítjuk. A fehérborba belekeverjük a citromlevet, a fahéjat meg a szegfűszeget. Beletesszük a fél körtéket, és kis lángon nem túl puhára főzzük. Ha kihűlt, kivesszük a levéből, és vékony szeletekre vágjuk.
A tészta kétharmadát ½ cm vastagra kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelt 25 × 35 cm-es tepsibe terítjük. A szélét körben felhúzzuk, hogy pereme is legyen. Az alját villával megszurkáljuk, megkenjük málnalekvárral, és a tetejét zsindelyszerűen befedjük körteszeletekkel. A maradék tésztából vékony rudakat formázunk, és ezekből rácsot rakunk a tetejére. A rácsot bekenjük felvert tojással, majd a 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük a tésztát. A kihűlt süteményt megkenjük forró baracklekvárral, és megszórjuk pirított mandulával a tetejét.

kaloria 330 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.