Grillen készült, vékony tésztás házi pizza
2018. augusztus 05. írta: Húsimádó

Grillen készült, vékony tésztás házi pizza

IMG 7589

IMG 7595

IMG 7582

Tamás fiam nagy pizza fun, az óbudai albérletében rendszeresen dolgozik a sütő, terjeng az oreganó illat - most pedig azt találta ki, hogy a teraszunkon tekerjük fel a Landmann-t teljes teljesítményre, majd készítsünk nápolyi jellegű, nagyon vékony tésztás pizzát. Ő elkészítette a mártást és a pizzatésztát - én pedig a sütési részt vállaltam be. Az eredmény fantasztikus volt, igazi, vékony tésztás pizzák sültek meg percek alatt a 300-320 C-os grillen - mi pedig csak ettünk, ettünk és ettünk... ( ...nem is győztem lebiciklizni a kalóriákat .)

Hozzávalók a mártáshoz:

  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma, darált
  • 2-2 evőkanál apróra vágott friss oregánó és bazslikom
  • 1/4 tk piros bors ízlés szerint
  • 1/4 tk szárított oregánó
  • 1 konzerv egész hámozott paradicsom
  • só és bors ízlés szerint
  • 1/2 tk cukor

IMG 7542

Hozzávalók a tésztához:

  • 600 g pizza liszt 
  • 400 g meleg víz
  • 20 g friss élesztő
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 evőkanál só

IMG 7525

IMG 7528

IMG 7533

IMG 7536

IMG 7556

IMG 7546

IMG 7540

IMG 7541

IMG 7561

IMG 7565

IMG 7550

IMG 7587

IMG 7593

IMG 7591

süti beállítások módosítása