Szilvás túrótorta

A TÉSZTA:

ELŐKÉSZÍTÉS: 30 perc – PIHENTETÉS: 1 óra
– SÜTÉS: 75 perc – Elkeverjük a lisztet a sütőporral, a cukorral és a keményítővel. Ráreszeljük a hideg vajat, majd összegyúrjuk az egész tojással. Hideg helyen egy órát pihentetjük. Utána kibéleljük vele egy 26 cm átmérőjű kerek forma alját úgy, hogy legyen egy kis pereme is.

A TÖLTELÉK:

A töltelékhez kikeverjük a vajat a cukrokkal, a reszelt citromhéjjal, a tojások sárgájával. Hozzádolgozzuk a túrót, a keményítőt, végül beleforgatjuk a fehérjékből vert habot. Belevegyítjük a kimagozott, feldarabolt szilvát. A tésztára töltjük, és 170 fokos sütőben 75 percig sütjük.

kaloria 360 CAL
ido 165 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.