Hozzávalók 12 darabhoz
- 200 g hajdinaliszt
- 50 g gluténmentes zabliszt
- 20 g eritrit
- 2 db tojás
- 50 g kókuszzsír
- 50 g darált dió
- 200 g őszibarack
- 250-300 ml víz
- 1 tk. szódabikarbóna
- 1 tk. sütőpor
- csipet só
- fahéj, csillagánizs
Elkészítés
A liszteket elegyítjük a sütőporral, szódabikarbónával. Hozzáadjuk darált diót és a fűszereket.
Külön edényben habosra keverjük a tojásokat az eritrittel, belekeverjük a kókuszzsírral, hozzáöntjük a lisztes keverékhez.
A megmosott őszibarack ¾-ét apró kockákra vágjuk, a maradékot vékonyan felszeleteljük. A kockázott gyümölcsöt beleforgatjuk a masszába. Apránként a tésztához adagoljuk a vizet; palacsintatésztánál sűrűbb, de még kanalazható tésztát kell kapnunk. (A lisztek minőségétől függ, mennyi folyadékot vesz fel a tészta!)
Kizsírozott vagy muffin kapszlikkal bélelt vagy szilikonos sütőformába adagoljuk a tésztát. Tetejüket szeletelt barackkal díszítjük.
Előmelegített 160°C-os sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat!
1 darab muffin energia- és tápértéke:
160 kcal, 17 gramm szénhidrát, 8 gramm zsír, 4 gramm fehérje
A receptet összeállította: Szarka Dorottya dietetikus