Írd be, mit keresel:

Citromos-bodzás torta – Meghan Markle és Harry esküvői csodája házilag

Meghan Markle és Harry herceg esküvője szinte az egész világot lázba hozta, rengetegen követték a legapróbb mozzanatokat is, de az egyik legnagyobb figyelmet mégis a csodás és rendhagyó esküvői torta kapta, nem is véletlenül, hiszen a bodzás-citromos ízvilágú különlegesség tényleg egy álom, amit érdemes otthon is elkészíteni.

Cookta - 2018.06.14.
Citromos-bodzás torta – Meghan Markle és Harry esküvői csodája házilag

Azt persze mondanunk sem kell, hogy a Claire Ptak szupercukrász által megálmodott hercegi torta receptje titkos, de elég sok részlet kiderült róla, így valami egészen hasonlót házilag is elkészíthetünk a fellebbentett információk ismeretében. Ugyanazt úgysem készítené el otthon senki, hiszen az esküvői álomdesszerthez 200 citromot, 500 tojást, 45 font, cagyis nagyságrendileg 200 kg vajat, cukrot és lisztet használtak, a tortához használt bodza pedig a királynő birtokáról származott…

Objektum doboz

Ezzel együtt a virágos, gyümölcsös, üdítően friss ízvilágú torta otthon is könnyen reprodukálható, na jó, azért nem olyan könnyen, de egy ünnepi tortának nem is az egyszerűség a fő erénye, de annyira finom és különleges, hogy megfelelő alkalomra érdemes nekiállni, higyjétek el, megéri!

Citromos-bodzás torta

Hozzávalók:
A vajas piskótához:

  • 5 egész tojás
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg liszt + plusz pici a formához
  • 6 dkg olvasztott vaj + plusz pici a formához
  • 2 citrom reszelt héja

A töltelékhez:

Elkészítés: A vajas piskótához a vajat felolvasztjuk, félretesszük, hogy kicsit visszahűljön. Az egész tojásokat egy keverőtálba felütjük, hozzáadjuk a cukrot, és egészen krémesre, habosra, szinte fehérre felverjük, apránként hozzászitáljuk a lisztet, de most már spatulával, finoman forgatjuk össze a habbal, majd az olvasztott vaj is mehet bele, óvatosan átkeverjük.

Egy 23 centis kapcsos tortaformát kivajazunk, kilisztezünk, beleöntjük a piskótatésztát, finoman odaütögetjük a konyhapulthoz, hogy elterüljön, és 190 fokos sütőben, légkeverés mellett 25-30 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve 10 percet pihentetjük, majd a peremét leemelve, rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.

A krémhez a 1 dl bodzaszörpöt és a citromlevet egy kis lábasba tesszük, és gyenge tűzön, gyöngyöztetve a felére beforraljuk, majd teljesen kihűtjük. A krémsajtot, a lágy vajat, a mézet, a porcukrot és a kihűlt bodzás citromot egy keverőtálba tesszük, és elektromos habverővel jó habosra kikeverjük.

A kihűlt piskótát 4 lapba vágjuk, meglocsoljuk bodzaszörppel szirup gyanánt, majd megkenjük vékonyan lemon curddel, erre citromos-bodzás krémet kanalazunk, elsimítjuk, majd jöhet egy újabb réteg piskóta – a tortát így rétegezve-töltve állítjuk össze, majd kívülről is bevonjuk a krémmel.

A tortát hűtőbe rakjuk legalább 3-4 órára, hogy az ízek összeérjenek, majd citrommal díszítve szeletelve tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.