Írd be, mit keresel:

Zebrakuglóf egyszerűen, a mindig sikert arató süti

A zebrasüti az egyik leghálásabb desszert: nagyon egyszerű, ugyanakkor mutatós és isteni finom, szinte mindenkiben gyerekkori emlékeket idéz, amolyan nagyi féle finomság, ami örök darab, és sosem megy ki a divatból.

Cookta - 2018.06.12.
Zebrakuglóf egyszerűen, a mindig sikert arató süti

Egyszerű kevert tészta a legklasszikusabb vaníliás és csokoládés ízben, megunhatatlan és mindig sikert arat, különösen akkor, ha csíkosan, zebrásan, márványosan sütjük, így keverednek az ízek, nem mellesleg pedig látványra is izgalmas. A tésztába egy tisztes adag vaj is kerül, ettől nagyon puha lesz, és sokáig friss is marad, nem szárad ki, már ha erre egyáltalán lenne esélye…

Most kuglófformában készült, aminek nagy előnye, hogy könnyebben és biztosan átsül a tészta, nem lesz szalonnás, mert a közepén is egyenletesen éri a hő, ráadásul az elegáns koszorúforma még ellenállhatatlanabbá teszi.

Fontos tudnivaló, hogy a csokis részhez nem elég simán kakaóport keverni, mert így egyszerűen sűrűbb, keményebb és nehezebb lenne ez a tészta, hanem érdemes a kakaóport egy kis cukorral és tejjel kikeverni, majd ezzel összedolgozni az alaptészta egy részét.

Zebrakuglóf

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg lágy vaj
  • 2,5 dl tej
  • 2 teáskanál vanília-kivonat
  • 37,5 dkg liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • csipet só

Valamint:

  • 3 evőkanál kakaópor
  • 1/2 dl tej
  • 1 evőkanál cukor

Elkészítés: A lisztet, a sót és a sütőport egy tálban összekeverjük. A lágy vajat és a cukrot egy keverőtálba tesszük, és jó habosra kikeverjük, majd egyenként hozzáütjük a tojásokat, mindig megvárva, amíg teljesen elkeveredik. Hozzáadjuk a vanília-kivonatot is, majd felváltva keverjük hozzá több részletben a tejet és a lisztes keveréket, amíg szép habos, selymes tésztát kapunk.

Egy másik edényben a kakaóport evőkanálnyi cukorral és fél deci tejjel simára keverünk, majd hozzáadjuk a tésztamassza 1/3 részét, és simára keverjük.

Egy kuglófformát kivajazunk és behintjük lisszttel, majd 2 kanalat használva váltakozva adagoljuk a barna és a sárga, vagyis a csokis és a vaníliás tésztát a formába, a végén finoman belekavarhatunk itt-ott, hogy szép márványos, csíkos legyen.

180 fokos sütőbe toljuk, és légkeverés mellett kb. 45 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy teljesen átsült.

A sütőből kivéve 15 percet pihentetjük, majd rácsra borítva hagyjuk teljesen kihűlni. Porcukorral meghintve szeletelve tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.