Fantasztikusan omlós máj és egy köret csupa nyári finomsággal.
Hozzávalók:
60 dkg kacsamáj
4-5 ek. kacsazsír
a körethez:
1 kg újkrumpli
3 paradicsom
3 kovászolni való uborka
20 dkg zöldborsó
20 dkg spenót
petrezselyem
olaj
só, bors
Az újkrumplit vastagabb szeletekre vágom, és sós vízben majdnem puhára főzöm, majd leszűröm és megszárítom.
Megpárolom a borsót.
Egy olajozott serpenyőben átpirítom a krumplit, ha már szép színt kapott kiveszem és egy tálba teszem. Ugyanabban a serpenyőben lepirítom a karikára vágott uborkát. Nem kell megpuhítani, csak odakapatni, utána megsózni. Nagyon finom lesz, szerintem jobb, mint a cukkini. A következő, amit megpirítok a fél karikákra vágott paradicsom lesz, ha ez is megvan pár perc alatt megfonnyasztom a spenótot. A megpirított zöldségeket lazán hozzákeverem a krumplihoz.
Sózom, borsozom és megszórom petrezselyemmel.
Felmelegítem a kacsazsírt, és pár perc alatt megsütöm a májakat. Vigyázni kell, hogy ne süssük túl, mert megkeményedik. Tálaláskor sózom, borsozom.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.