Könnyű receptek, fogyókúrás tippek, motiváció

Mérlegelj! Fogyókúra ínyenceknek

Mérlegelj! Fogyókúra ínyenceknek

Zöldségek aszpikban

2017. május 26. - Karcsú ínyenc

A tegnapi torta után most valami nagyon könnyű következzen. Naponta legalább három maréknyi zöldséget ajánlott fogyasztani, hogy elegendő vitamint, ásványi anyagot és rostot vegyünk magunkhoz alacsony energia tartalmú táplálék formájában. Az aszpikban lévő zselatin megemésztése sok energiába kerül a szervezetnek, többe, mint amennyi kalóriát tartalmaz, ezért segíti a fogyást. Érdemes nagyobb adagot készíteni az aszpikos zöldségből, pár napig jól eláll a hűtőben. Köretként vagy kiegészítő étkezésként is fogyasztható. Mondjuk ha este lefekvés előtt rájövök, hogy még vagy már megint éhes vagyok, vágok egy szeletet belőle és minden bűntudat nékül bekapom.

Hozzávalók:

150 g sárgarépa - 62 kcal

100 g brokkoli - 34 kcal

100 g bébikukorica - 26 kcal

100 g karfiol - 25 kcal

1 piros paprika - 32

4 dl zöldséglé - 88 kcal

2 csapott evőkanál (20 g) zselatin - 67 kcal

só, bors, kakukkfű

Összesen: 334 kcal, 8 felé vágva egy darab: 42 kcal

A zöldségeket megtisztítjuk, összevágjuk, és a zöldséglében félpuhára főzzük. Nem szabad szétfőzni a zöldségeket, mert akkor nem lesznek elég ropogósak. Sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük. Egy kevés levet kiveszünk egy csészébe és elkeverjük a zselatinnal. Újra visszaöntjük a fazékba, még egyszer felforraljuk, és aztán elzárjuk, levesszük a főzőlapról. Egy megfelelő méretű, lapos, szögletes üvegedénybe rakjuk a leszűrt zöldséget és annyi lét öntünk rá, hogy éppen ellepje. Ha teljesen kihűlt, betesszük a hűtőbe dermedni. Felszeletelve tálaljuk.

 zoldsegek_aszpikban.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://merlegelj.blog.hu/api/trackback/id/tr9812541181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása