14 °C, Budapest
14 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Vasárnap
10°
2024.02.22. csütörtök, Gerzson

Felhasználási feltételek

A FILTER.HU oldal

FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEI

I. A felhasználási feltételek tartalma

1. A jelen felhasználási feltételek (Szerződés) a FILTER (http://www.filter.hu/) oldalain elérhető vagy a Filerhez egyéb módon köthető, alább felsorolt információs társadalommal összefüggő szolgáltatás (Szolgáltatás, Weboldal vagy Filter) használatának feltételeit tartalmazza, és a filter.hu, valamint a Szolgáltatás regisztrált igénybe vevője (Felhasználó) között létrejövő Szerződés. Felhasználó lehet Természetes személy, Szervezet, Üzleti (céges) Felhasználó is.

2. Nem regisztrált igénybevevőre (Látogató) a Szerződés rendelkezései annyiban irányadóak, amennyiben a Szolgáltatás keretében történő bármely aktivitására vonatkozóan a jelen Szerződés rendelkezést tartalmaz.

3. Amennyiben a Felhasználó, illetve a Látogató a Szolgáltatás bármely elemének használatát megkezdi, egyidejűleg elfogadja a jelen Szerződés feltételeit. A kiskorú Felhasználók tevékenységéért törvényes képviselőjük vállal teljes felelősséget.

4. A Szolgáltató bármikor jogosult a Szerződés egyoldalú módosítására azzal, hogy a módosításról rövid felhívás formájában tájékoztatja a Felhasználókat. Amennyiben a Felhasználó a módosítást követően a Szolgáltatás bármely részét használni kezdi, az a módosítás elfogadásának minősül.

5. A regisztrációval létrejövő Szerződések nyelve magyar, nem minősülnek írásba foglalt szerződésnek, ezért azokat a Szolgáltató nem iktatja, és utóbb nem hozzáférhetőek. A Szolgáltatás működésével kapcsolatos valamennyi tájékoztatás, valamint a jelen Szerződésből linkelhető egyéb dokumentumok (Adatkezelési Tájékoztató, stb.) a Szerződés részét képezik és kötelezőek minden Felhasználóra.

6. Bármely, Filter-től különböző weboldal (Facebook.com, Google.com, stb.), a Filter-hez kapcsolódó szolgáltatására az adott weboldal keretén belül közzétett szabályzatok és feltételek (is) vonatkoznak. Az erre vonatkozó szabályokat az 1-es számú melléklet tartalmazza.

II. A Szolgáltatás legfontosabb jellemzői és elemei

1. A Szolgáltatás célja, hogy segítse a Felhasználók és Látogatók internetes tevékenységét, és ennek keretében különböző funkciókkal támogatja a keresést, adott témakörök szerint és/vagy egyéb kategorizálás mentén a tájékozódást, a népszerű webes tartalmak elérését, valamint lehetővé teszi a kiválasztott weboldalak híreinek gyűjtését és rendszerezését azzal a kitétellel, hogy a Szolgáltatás által gyűjtött, külső hivatkozással rendelkező szöveges és/vagy képi tartalmak tulajdonosai a teljes tartalmat megjelenítő weboldalak üzemeltetői. Szolgáltató minden külső forrással rendelkező tartalom esetében egyértelműen jelzi a forrásoldalt, és tartalmukból csak részletet (cím, lead, esetleg kép / videó) közöl, azok teljes tartalma csak a forrásoldalon ismerhető meg. Nem tartoznak ezen meghatározás alá a Szolgáltató által létrehozott cikkek/tartalmak, illetve Felhasználók által írt cikkek/tartalmak.

2. A Szolgáltatás lényege tartalomszolgáltatók által közzétett anyagok közvetlen (deep) linkek útján történő elérhetőségének a Szolgáltató által történő biztosítása. Ennek megfelelően a Szolgáltatás, illetve a Szolgáltatás működtetése és üzemeltetése az elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokról szóló 2001. évi CVIII. törvény (a továbbiakban: Elkertv.) rendelkezései alapján közvetítő szolgáltatásnak minősül. A Szolgáltató, mint közvetítő szolgáltató az Elkertv. rendelkezéseivel összhangban nem ellenőrzi az általa hozzáférhetővé tett információk tartalmát, és nem keres olyan tényeket vagy körülményeket, amelyek jogellenes tevékenység folytatására utalnak.

3. Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy a Szolgáltatás bármely tartalmi elemét – ideértve nem kizárólagosan a Felhasználók által egyedileg kialakított aloldalakat is bármikor, előzetes figyelmeztetés nélkül módosítsa vagy megszüntesse, azok megjelenését, tartalmát, működését megváltoztassa, azon hirdetést, saját szolgáltatásait bemutató vagy egyéb tartalmat helyezzen el. Az * jellel megjelölt tartalmak hirdetésnek minősülnek.

III. A regisztráció

1. A Szolgáltatás egyes részei csak regisztrációval vehetőek igénybe. A regisztráció folyamata a Szolgáltatás regisztrációs ívének valós adatokkal történő, megfelelő és hiánytalan kitöltésével indul. Ezt követően a Felhasználó az e-mail címére a Szolgáltató által elküldött visszaigazolásban lévő link útján vagy egyéb, a Szolgáltató által meghatározott módon aktiválhatja regisztrációját.

2. A regisztrációval létrejön a Felhasználó profilja (továbbiakban: Filter Profil vagy Filter Fiók), amelybe a regisztráció során megadott Felhasználó név és jelszó segítségével belépve veheti igénybe a Felhasználó a regisztrációhoz kötött részszolgáltatásokat.

3. A regisztrációval igénybe vehető részszolgáltatásokat nyújtó, szintén jelen felhasználási feltételek alá sorolt egyéb szolgáltatások: Filter Fiók (https://www.filter.hu/ugc_belepes).

4. A szolgáltatás Felhasználóit az egyedi azonosító (e-mail cím) és jelszó titkos és biztonságos kezelésével kapcsolatosan kizárólagos és teljes körű felelősség terheli. A Felhasználó ezen adatait nem adhatja ki harmadik félnek, és nem használhatja más azonosítóját, jelszavát, illetve nem kísérelheti meg más hozzáférésének használatát. A Témaportál 2015 Kft. nem vonható felelősségre a Természetes, Szervezeti vagy Üzleti Felhasználónak a Filter Fiókhoz tartozó azonosító (e-mail cím) és jelszó párosának illetéktelen felhasználásából eredő bármiféle kárért.

IV. A Szolgáltatás részletei

Szolgáltató regisztrációt követően lehetőséget biztosít Felhasználó számára, hogy cikket, külső cikkeket gyűjtsön, rendszerezzen, témát hozzon létre és publikálja azt, más témák követését állítsa be, új forrásokat javasoljon Szolgáltató részére, új külső forrásból származó anyagokat adjon hozzá Filter Fiókjához (ezen tartalmak csak általa publikussá téve lesznek láthatóak a Látogatók számára), cikkeket mentsen, saját tevékenységével kapcsolatos olvasási statisztikákat kapjon. Saját Cikk, Saját Téma, Saját Anyag, Hozzászólás továbbiakban Felhasználói Tartalmak.

- Saját Cikk: Felhasználó által létrehozott nem kizárólag szöveges tartalom. A benne szereplő valamennyi információért, képért, videóért Felhasználó tartozik felelősséggel. Felhasználó köteles betartani a Felhasználási Feltételek ezzel kapcsolatos irányelveit valamint a mindenkor érvényes törvényi szabályozásokat. (személyekkel kapcsolatos jogok, forrásmegjelölés, szerzői jog, stb.)

- Saját Téma: Felhasználó korlátlan számú Témát készíthet. Egy téma tartalmi összeállítása szólhat bármiről, Felhasználó határozza meg (betartva az erre vonatkozó Felhasználási Feltételeket). Gyűjthet és közzétehet a hobbival vagy szakmájával kapcsolatos cikkeket, vagy egy helyre rendezheti kedvenc színészéről, zenészéről, zenekaráról, sportolójáról megjelenő híreket, videókat. Szólhat bármiről, ami szerinte másnak is érdekes lehet, de létrehozhatja csak a saját kedvére (publikálás nélkül is), hogy könnyebben megtalálja számára érdekes/fontos cikkeket

- Forrás javaslása: Felhasználónak lehetősége van olyan külső forrást (weboldalt, blogot) javasolni Szolgáltató részére, mely szerinte hasznos információkat közöl, és ezek mások számára is hasznosak lehetnek, azonban nem szerepel a Szolgáltató által rendszeresen monitorozott Források között. Szolgáltató jogosult a javaslatot elfogadni vagy indoklás nélkül elutasítani.

- Követés/Mentés: Felhasználó beállíthat Szolgáltató vagy más Felhasználó által publikált Téma-követést, menthet cikkeket

- Saját Anyag: Felhasználó által a Filter Fiók-ja alá tartozó Saját Témához feltöltött, külső forrástól származó cikk/videó, mely teljes terjedelmében (cikk) továbbra is a forrás oldalon olvasható, annak eredeti tartalmát TILOS megváltoztatnia (kivéve jogtiszta kép hozzáadása). Videó (Youtube) beágyazása lehetséges, amennyiben a forrás szabadon beágyazható formában tette azt közzé. Videó közvetlen feltöltése nem lehetséges.

- Saját Statisztika: Szolgáltató Felhasználó részére (és kizárólag az Ő részére) statisztikát biztosít, melyből megtudhatja az oldalon folytatott Látogatói tevékenységének, szokásainak néhány adatát. Pl. mennyi cikket olvasott eddig a Filter.hu oldalon összesen, TOP 5 forrás, melyeknek a tartalmait olvasta, TOP 5 rovat, amiből tartalmat olvasott. Szolgáltató ezekből az adatokból nem készít külön kimutatást, összesítést, csak a Felhasználó tájékoztatására szolgálnak. Ettől függetlenül a Szolgáltató végez statisztikai adatgyűjtést oly módon, ami nem alkalmas személyes azonosításra. Erre vonatkozóan az Adatvédelemben meghatározottak az irányadóak.

- Hirdetés: Felhasználó jogosult 1db Google Adsense hirdetési kód elhelyezésére az általa kezelt Saját Témákon belül (minden Saját Témában 1db kódot helyezhet el), míg Szolgáltató jogosult tetszőleges számú, formátumú és méretű hirdetés elhelyezésére.

1. Filter Fiók vagy Filter Profil

1.1. Felhasználók számára érhető el az ún. Filter Fiók funkció, amely lehetővé teszi a Kedvenc linkek dobozba tetszőleges számú link és Téma elmentését, saját cikk és téma készítését és publikálását, külső cikkek/videók meghatározott szűrési feltételek szerinti gyűjtését, és ezzel a Szolgáltatás testre szabását a Felhasználó szokásainak megfelelően. Az oldalra történt bejelentkezést követően bármely számítógépről, mobilról, tabletről elérheti a Felhasználó az általa elmentett, a Szolgáltató által tárolt tartalmakat. A szolgáltatás részletes ismertetése a SÚGÓ funkcióban található: https://www.filter.hu/sugo

1.2. A Felhasználó által készíthet, kezelhet és publikálhat aloldalakon tartalmakat. A Szolgáltató erre lehetőséget nyújt, de a Felhasználók által létrehozott tartalmakért nem vállal felelősséget, azokra az alábbi megállapítások érvényesek:

a. A Szolgáltatás az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (továbbiakban: „e-ker tv” )2. § lc) pontjában meghatározott tárhely szolgáltatás, melyben Szolgáltató feladata kizárólag a Felhasználók által létrehozott és közzétett tartalmak tárolására és nyilvánossághoz való közvetítésére terjed ki. Szolgáltató a szolgáltatás keretében megjelenő tartalmakat nem szerkeszti, nem ellenőrzi, nem monitorozza, amennyiben az e-ker törvény alapján jelzés érkezik Szolgáltatóhoz, Szolgáltató az e-ker törvény rendelkezéseinek megfelelően jár el. A Szolgáltatás keretében az egyes tulajdonosok által üzemeltetett személyes Filter Fiók-hoz kapcsolódó és megjelenő tartalmakért minden esetben a Filter Fiók tulajdonosa a felelős.

b. A szolgáltatást Felhasználó csak saját felelősségére használhatja. Felelős a felhasználói nevével végrehajtott műveletekért, valamint az ezt védő jelszó biztonságban tartásáért. A Filter Fiók-jához tartozó tartalmi felületeken kívül nem módosíthatja a Filter.hu rendszer megjelenését, működését. Az erre vonatkozó kísérletek kizárást és egyéb jogi következményeket vonhatnak maguk után.

c. Szolgáltató nem vállal felelősséget a szolgáltatás elvárttól eltérő működéséből, megváltozásából, leállásából eredő esetleges károkért.

1.3. A Filter Fiók tulajdonosa publikálhat saját cikkeket, de témája beágyazásával színesebbé teheti külső blogját is. Hasznos lehet a böngésző könyvjelzője helyett, mert az idővonalon időrendben, könnyen áttekinthetően tarálhatja a számára fontos cikkeket, amik között így keresni is lehet. De mások - akár diákjai, munkatársai - részére is létrehozhat ilyen módon egy Témát vagy "személyes ajánlott olvasmány" listát, amit 1-2 mozdulattal könnyedén frissíthet. Lehetőséget biztosítunk saját Google AdSense hirdetési kód elhelyezésére is, mellyel hirdetési bevételre tehet szert. A bevételek bevallása, adózása kizárólag a Felhasználó felelőssége, köteles a mindkor hatályos törvények értelmében eljárni.

2. Hírlevek és közvetlen üzletszerzési célú megkeresések
A regisztráció során a felhasználó hozzájárul, hogy a Szolgáltató megadott e-mail címére Hírleveleket küldjön (például, de nem kizárólagosan: Filter Heti hírlevél, Filter ajánlatok hírlevél), valamint a regisztráció során megadott elektronikus elérhetőségein közvetlen üzletszerzési céllal megkeresse (továbbiakban: eDM vagy elektronikus hirdetés). Hírlevél(ek) fogadása regisztrációtól függetlenül nem lehetséges. A Felhasználó bármikor letilthatja Filter Profiljában az erre szolgáló menüpontban bármelyik Hírlevél és/vagy az eDM fogadását (amennyiben Szolgáltató valóban megkezdte ilyen jellegű szolgáltatását), valamint az elektronikus levelek alján található Leiratkozás link lekattintásával is megteheti ezt, továbbá a Szolgáltatónak küldött postai vagy elektronikus levélben is visszavonhatja hozzájárulását. A regisztráció Felhasználó kezdeményezésére történő törlésével a Hírlevelek és eDM küldésére vonatkozó felhasználói hozzájárulás visszavontnak minősül. A Szolgáltató azonban kéri annak figyelembevételét, hogy a Szolgáltatás hosszú távú, ingyenes működésének feltétele a Szolgáltatás reklámokkal történő támogatása.

3. Kommentelési lehetőség
Szolgáltatás keretén belül a Felhasználók a Szerződés keretei között írásokat, véleményeket, hozzászólásokat tehetnek, fényképeket, videókat illeszthetnek be, a Súgóban meghatározott szolgáltatási funkciókat használhatnak, továbbá más, a Szolgáltató által meghatározott tartalmakat (a továbbiakban együttesen: Felhasználói Tartalmak) tehetnek közzé.

A Felhasználó köteles a Felhasználói Tartalmakra vonatkozó valamennyi a Felhasználási Feltételekben felsorolt szabály betartására. Beleértve ebbe a Szolgáltató valamennyi oldalán elérhető kommentelési/hozzászólási lehetőséget, melyhez Szolgáltató a tőle független, Disqus.com által működtetett szoftver segítségével biztosít lehetőséget. Használata a Filter regisztrációtól függetlenül történhet, a Disqus rendszerébe történő regisztrációt követően. Adatvédelmi és felhasználási feltételei a Disqus.com oldalon érhetőek el, az abban foglaltak érvényesek rá.

Felhasználónak lehetősége van hozzászólások engedélyezésére Filter Fiókjához kapcsolódó tartalmak esetében. Mind Saját cikk, mind Saját Téma esetében be és ki kapcsolhatja a funkciót. Amennyiben Felhasználó lehetővé teszi más Felhasználók és Látogatók számára a hozzászólást, úgy minden ott megjelent tartalommal kapcsolatban kizárólagos felelősséggel tartozik. Amennyiben nem megfelelő használatot és/vagy tartalmat észlel, köteles azt jelezni Szolgáltató részére az info@filter.hu e-mail címen.

Amennyiben a Felhasználó a Felhasználási Feltételekbe ütköző tevékenységet folytat és arról a Szolgáltató tudomást szerez, a Szolgáltató dönt a Felhasználói Tartalom eltávolításáról, illetve dönt a Felhasználó Weboldallal kapcsolatos aktivitásának korlátozásáról, vagy regisztrációja törléséről.

A Szolgáltató fenntartja a jogot arra, hogy egyes Hozzászólási/Kommentelési lehetőségeket, Témákat, Cikkeket előzetes értesítés nélkül megszüntessen, ideiglenesen zároljon és/vagy összevonjon. (pl.: kampánycsend idején).

4. Szolgáltató a teljes szolgáltatási területen (beleértve a Filter Fiók-ot is) jogosult tetszőleges számú, formátumú és méretű hirdetés elhelyezésére.

V. A Szolgáltatás használata során lehetséges jogsértések és következményeik

A jogellenes, vagy jogosulatlan tevékenységek magukba foglalják például – de nem kizárólagosan – az alábbiakat:

1. Tilos bármilyen olyan rendszer vagy megoldás használata, amely a Szolgáltatás jelen Szabályzatban kifejezetten nem engedélyezett módon történő felhasználását vagy a Szolgáltatás üzemeltetéséhez használt szerverek leállását célozza, teszi lehetővé vagy azt eredményezheti, vagy amely egyébként veszélyezteti a Szolgáltatás rendeltetésszerű működtetését.

2. A Szolgáltatás a szerzői jogi védelem alatt áll. A szerzői jogok összessége és az adatbázis előállítójának védelmét szolgáló jogok a Szolgáltatót illetik meg, és a Szolgáltatás rendeltetésszerű használatával velejáró olvasáson, képernyőn történő megjelenítésen és az ehhez szükséges ideiglenes többszörözésen, továbbá a személyes, nem-kereskedelmi célból történő merevlemezre történő lementésen és kinyomtatáson túl semmilyen egyéb formában nem használható fel vagy hasznosítható a Szolgáltató előzetes írásbeli engedélyének hiányában. A Felhasználási Feltételekben részletezett funkciók és szolgáltatások megfelelő módon történő használata engedélyezett.

3. A felhasználói jelszó titkosságának megőrzése teljes mértékben a Felhasználó felelőssége. A Felhasználó köteles a Szolgáltatót haladéktalanul tájékoztatni Filter Profilja bármilyen jogosulatlan felhasználásáról, vagy bármilyen egyéb, a biztonságot sértő cselekedetről. A Szolgáltató az adatok illetéktelen személyek tudomására jutásának megakadályozása érdekében a szükséges és rendelkezésére álló technikai megoldásokat alkalmazza, és nem vállal felelősséget a felhasználói jelszavak vagy fiókok a Felhasználók tudtával vagy tudta nélkül történő, illetéktelen használatából eredő károkért.

4. A Szolgáltatás kizárólag a hatályos jogszabályok keretei között, harmadik személyek és a Szolgáltató jogainak sérelme nélkül, illetve a jelen Szerződés betartása mellett használható. Amennyiben valamely Felhasználó a jelen Szerződés rendelkezéseibe vagy jogszabályba ütközően, vagy egyébként visszaélésszerűen használja a Szolgáltatást, a Szolgáltató jogosult a Felhasználó hozzáférési jogait felfüggeszteni, megszüntetni, továbbá felhasználói adatait és a Felhasználó által összegyűjtött, illetve közzé- vagy elérhetővé tett információkat előzetes értesítés nélkül törölni. Ezek az intézkedések a Felhasználóval szemben más néven történő bejelentkezés vagy más adataival történő visszaélés esetén is alkalmazhatóak.

5. Amennyiben a Szolgáltató tudomására jut, hogy a Szolgáltatás keretén belül jogsértő információ található, a vonatkozó jogszabályi követelményeknek megfelelően jár el az információ eltávolítása vagy a hozzáférés nem biztosítása tekintetében, beleértve a Filter Fiók tartalmának előzetes értesítés nélküli módosítását illetve törlését.

6. Amennyiben Ön a saját weboldalán a Weboldalra (vagy bármelyik elemére) mutató linket, vagyis hiperhivatkozást kíván elhelyezni, azt kizárólag a következő módon teheti meg:
"FILTER.HU https://filter.hu", illetve lehetősége van bármely Saját Téma vagy más által közzétett téma beágyazására.

7. Tilos olyan tartalmak közzététele, amelyek a filter.hu kizárólagos döntési jogkörében jogellenesnek, jogosulatlanul megszerzettnek más személyiségi jogába ütköző, tisztességtelennek, fenyegetőnek, becsületsértőnek, rágalmazónak, obszcénnek, vagy egyébként kifogásolhatónak talál, illetve olyan Témák létrehozása, amelyek jelen felhasználási feltételek alapján kizártak, jogellenes vagy a Szolgáltató álláspontja szerint jogosulatlan tevékenység folytatására jöttek létre.

8. Tilos olyan saját tartalmak közzététele, amelyek megsértik, vagy megszegik bármely fél szellemi alkotáshoz fűződő jogát, szerzői és szomszédos vagy egyéb tulajdonosi jogát.

9. Tilos olyan saját tartalmak közzététele, amelyek a társadalmi értékekre és az emberi méltóságra nézve sértők. Ilyen például a félrevezető, trágár, nyíltan szexuális, erőszakos tartalmú, a törvényellenes cselekedetre felbujtó, illetve vallási, politikai ellentétet szító bármely tartalom.

10. Tilos olyan saját tartalmak közzététele, amelyek a Szerződő fél, illetve más által kínált termék tulajdonságairól vagy szolgáltatás tartalmáról, illetve ezek áráról bárkit félrevezethetnek.

11. Tilos olyan saját tartalmak közzététele, amelyek a jelen szabályokba nem ütköznek ugyan, de jelentős társadalmi ellenállást váltanak ki, vagy jelentős mértékben sértik a filter.hu üzleti érdekeit.

12. Tilos a Szolgáltató hozzájárulása nélkül a Szolgáltatás harmadik személy részére való részben vagy égészben történő továbbértékesítése.

13. Tilos bármely automatikus alkalmazás, keresőrobot, oldalkereső vagy visszafejtő, illetve bármely más olyan alkalmazás használata, amellyel a szolgáltatás, vagy annak bármely része elérhető vagy indexelhető. Nem tartozik ebbe a Google Analytics mérési kód befűzése a Saját Témába, melyre Szolgáltató lehetőséget biztosít.

14. Tilos a Szolgáltató számítástechnikai rendszerébe történő jogosulatlan behatolás, vagy behatolási kísérlet (hacking).

15. Tilos más Felhasználókról információ gyűjtése jogosulatlan célokból (ideértve a felhasználóneveket és/vagy e-mail címeket) és a felhasználói adatok a Szolgáltató rendszerén kívüli bármely felhasználása.

16. Tilos a szolgáltatás weboldalai bármely részének újraformázása.

17. Tilos Felhasználói azonosítók automatikus módszerekkel vagy csalárd, illetve tisztességtelen fondorlattal történő létesítése.

18. Tilos bármely harmadik személy anyagainak sajátként történő, forrásmegjelölés nélküli részbeni vagy teljes rendelkezésre bocsátása a harmadik személy hozzájárulása nélkül.

19. Tilos olyan anyagok rendelkezésre bocsátása, amelyek félrevezető módon azt a képzetet keltik, hogy azokat a filter.hu támogatja vagy hagyta jóvá.

20. Tilos olyan anyagok rendelkezésre bocsátása, amelyek megsértik, visszaélnek, vagy megszegik bármely más fél szellemi alkotáshoz, nyilvánossághoz, magánélethez fűződő, vagy egyéb más tulajdonosi jogát.

21. Tilos vírusok, férgek, hibák, trójai falovak, vagy bármely más destruktív elemek továbbítása.

22. Tilos olyan anyagok rendelkezésre bocsátása, amelyek jogellenesek vagy jogellenes tevékenységre buzdítanak, esetleg azt hirdetik.

23. Tilos nemkívánatos elektronikus kommunikáció létesítése, vagy továbbítása, mint a “spam”, vagy más tagoknak küldött lánclevelek (hoax), illetve a többi tagnak a szolgáltatás használata során bármely egyéb módon történő zavarása. Ideértve az adatlapon elhelyezett és mások jogait sértő fényképeket, az oda nem illő zavaró, agresszív, vagy témán kívüli („offtopic”) hozzászólásokat, hirdetéseket, illetve azokat az ismételt hozzászólásokat és hirdetéseket, amelyeket több alkalommal, több Filter Fiókban, vagy akár a hozzászólásokban azonos tartalommal, rövid időn belül „flood”-szerűen szórnak szét. Szándékos floodnak számít, ha valaki az adott hozzászólást, vagy hirdetést egy vagy több topicban, apró témakörben, több alkalommal helyez el.

A fenti esetekben Szolgáltató minden értesítés nélkül felfüggesztheti, vagy törölheti az adott tartalmat vagy megszüntetheti az adott tevékenységet, felfüggesztheti, vagy megszüntetheti az adott Filter Fiókot.

Amennyiben bármely Felhasználó több Filter Fiókkal vagy egy fiókon belül több Saját Cikkel vagy Saját Témával is rendelkezik, és azok bármelyikével kapcsolatban megszegi a jelen Felhasználási Feltételekben foglaltakat, úgy Szolgáltató jogosult bármely általa létrehozott Filter Fiókot, Saját Cikket, Saját Témát egyidejűleg azonnali hatállyal, előzetes értesítés nélkül törölni, vagy felfüggeszteni.

VI. Felelősségi kérdések

1. Mivel az Üzemeltető a Szolgáltatást adott állapotban (AS IS) nyújtja, a Szolgáltatás - ideértve a Szolgáltatás üzemeltetése során használt szoftvert, illetve a Szolgáltatás keretében elérhető valamennyi tartalmat is - pontosságáért, megbízhatóságáért, hibamentes működéséért, teljességéért, adott célra való alkalmasságáért a Szolgáltató semmilyen felelősséget nem vállal. A Szolgáltató nem felel továbbá a rajta kívül álló okkal (például az Internetes hálózatban keletkezett technikai meghibásodással vagy kimaradással) összefüggésben keletkezett hibákért és ezek következményeiért.

2. A regisztrációkor történő adatközlés hiányosságaiért, illetve a hibásan megadott adatokból adódó bármilyen következményért a Szolgáltató felelősséget nem vállal.

3. A Szolgáltatás oldalairól linkek segítségével elérhető tartalmak szolgáltatóit a Felhasználó az adott oldalon tudja megtekinteni. Az ezen tartalomszolgáltatók által közzétett tartalomért csak és kizárólag a forrásoldal üzemeltetője felelős, az ott megjelenő tartalom minden eleme az üzemeltető szellemi tulajdonát képezi.

4. A dobozok, valamint a dobozokon belül a tartalmak kialakított sorrendje nem tükrözi a szerkesztőség vagy a Szolgáltató véleményét. A tájékoztatásból, a sorrend kialakulásából vagy egyébként a Szolgáltatás üzemeltetéséből adódó esetleges károkért, sérelmekért, kellemetlenségért vagy jogsértésekért a Szolgáltató nem vállal felelősséget.

5. A Szolgáltatás használatáért - ideértve nem kizárólagosan - a Felhasználó által például a Filter Fiók szolgáltatással vagy másként okozott, vagy egyébként a Felhasználó magatartásával összefüggésben felmerült mindennemű vagyoni vagy nem vagyoni kárt és jogsérelmet, illetve egyéb következményt – kizárólag az adott Felhasználó tartozik felelősséggel.

6. Amennyiben a Felhasználó magatartása következtében vagy azzal összefüggésben harmadik személy vagy bármely hatóság illetve bíróság a Szolgáltatóval szemben bármilyen igényt támaszt illetve eljárást indít, a Felhasználó köteles minden a Szolgáltató által megkövetelt intézkedést megtenni és a Szolgáltatónak megtéríteni minden olyan kárt, vagyoni hátrányt és költséget, ami a Szolgáltatót a Felhasználó bármely jogellenes magatartása miatt vagy azzal összefüggésben éri.

7. Az információs rendszerek biztonságát sértő magatartásokkal okozott, vagy azokkal összefüggésben keletkezett károkért kizárólag az ilyen magatartások megvalósítója a felelős, ezért a Szolgáltató a felelősségét kizárja, ideértve a vírusok vagy egyéb károkozásra alkalmas szoftverek használatát vagy terjesztését, a Szolgáltató birtokában lévő személyes és egyéb adatokhoz való jogosulatlan hozzáférést, azok megsemmisítését, károsítását vagy nyilvánosságra hozatalát és egyéb hacker-tevékenységeket is.

8. A Felhasználó felelőssége a Szolgáltatás használatával összefüggésben elkövetett jogsértésért a regisztrációja megszűnését követően is fennáll.

VII. A Szerződés megszűnése

1. A Szerződés megszűnik a Felhasználó regisztrációjának törlésével, amely esetben a Filter Profilban mentett információk is törlésre kerülnek, és a jelen Szerződés azonnali hatállyal és automatikusan megszűnik. A regisztráció törlésének módjai:

a. A Felhasználó a Filter Profiljába belépve bármikor törölheti a regisztrációját.

b. A Felhasználó bármikor kérheti a Szolgáltatótól postai vagy elektronikus levélben regisztrációja törlését, melyet a Szolgáltató a kérés kézhezvételét követő 30 napon belül hajt végre.

c. Amennyiben a Felhasználó megszegi a jelen Szerződés feltételeit, a Szolgáltató törli a Felhasználó regisztrációját.

d. A Szolgáltató törölheti a Felhasználó regisztrációját a Filter Profilba történő utolsó belépéstől számított 2 év elteltével.

2. A Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy a Szolgáltatás bármely tartalmi elemét, vagy a Szolgáltatás egészét megszüntesse, amely esetben a jelen Szerződés automatikusan megszűnik.

VIII. Egyéb rendelkezések

1. A Felhasználók és Látogatók személyes adatainak kezeléséről az Adatkezelési Tájékoztató rendelkezik.

2. A Weboldallal kapcsolatos kérdéseit, észrevételeit az alábbi címen teheti meg: info @ filter.hu